Oletko kevään ja lämmön lapsi? MTV Uutisten meteorologi kertoo, missä aurinko hemmottelee suomalaisia tällä viikolla eniten

Kevään lämpöennätys Salossa 2:28
Suomalaiset ovat nauttineet lämpimästä kevätsäästä ympäri maata.

Tänään vietettiin Suomessa toistaiseksi kevään lämpimintä päivää, kun Salossa mitattiin 16,1 lämpöastetta.  Lämpimät päivät eivät suinkaan pääty tähän, vaan seuraavina päivinä on odotettavissa vieläkin poutaisempaa.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että torstai tulee olemaan tämän viikon lämpimin päivä. Silloin on odotettavissa jopa 18 astetta lämmintä, jollei jopa enemmän.

– Todennäköisesti ei ihan 20:een päästä, mutta en ihmettelisi jos 19 astetta voisi olla lähellä, kertoo Jokela MTV Uutiset Livessä.

Lämpö hellii tällä hetkellä erityisesti Suomen lounaisosia. Keskiviikkona muun muassa Turun ja Kokemäen alueella päästään kaikista poutaisimpiin lukemiin. Myös torstaina lämpimin paikka löytyy todennäköisesti Lounais-Suomesta.

– Ehkä Uudenmaan länsiosa saattaa yllättää, toteaa Jokela.

Takatalvi edelleen mahdollinen

Pääsiäisenä sää jatkuu lämpimänä ympäri maata. Jokelan mukaan pieni notkahdus lämpötiloissa saattaa tapahtua, mutta suurempia muutoksia ei ole odotettavissa.

Myös ensi viikolla on odotettavissa tavallista poutaisempaa säätä.

Jokela kuitenkin muistuttaa, että takatalvea ei vielä voida poissulkea. Erityisesti Pohjois-Suomessa takatalvi on tähän aikaan vuodesta erittäin tavanomainen.

Lue myös:

    Uusimmat