Mainos

Oletko kansallissosialisti? Henkilötietosi saattavat olla vaarassa

Verkon vuotosivusto väittää esittelevänsä suomalaista äärioikeistoa.

Verkossa on viime syksystä saakka ollut Viikon patriootti -sivusto. Sillä julkaistaan yksityishenkilöiden henkilötietoja: nimiä, kuvia ja jopa henkilötunnuksia. "Julkaisemme joka viikko uuden uljaan patriootin", sivustolla luvataan. Sivustolla esiteltyjen henkilöiden väitetään kuuluvan kansallissosialistiseen Suomen vastarintaliikkeeseen.

Viikon patriootti -sivustoa voisi helposti pitää laittomana henkilörekisterinä, mutta tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio ei halua tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Tietosuojavaltuutettu haluaisi ensimmäisenä tavoittaa tahon, joka kerää nettiin yksityishenkilöiden henkilötietoja ja julkaisee niitä.

– On hirveän vaikea tietää, kuka tätä sivustoa ylläpitää, Aarnio sanoo.

Mikäli Viikon patriootti -sivuston ylläpitäjä olisi saanut kaikilta listalla olevilta ihmisiltä luvan henkilötietojen julkaisemiseen, ei asiassa välttämättä olisi ongelmaa.

– Vastuuvaikutus kohdistuu rekisterin pitäjään, jolta pitäisi kysyä, onko hänellä henkilöiden suostumus tai voiko tässä tulla kyseeseen jokin muu oikeusperuste, Aarnio muotoilee.

– Jokainen ymmärtää, että nimi-henkilötunnus-yhdistelmä on vaarallinen sellaisten henkilöiden käsissä, jotka haluavat tehdä haittaa tai kiusaa.

45 minuuttia otti viime viikolla yhteyttä Viikon patriootti -sivuston ylläpitäjään kysyäkseen, kuka tämä on, ja miksi sivusto on tehty. 45 minuuttia soitti myös niille listalla mainituille ihmisille, joille oli löydettävissä toimiva puhelinnumero.

Kansallissosialistinen Suomen vastarintaliike toimii verkossa osoitteessa patriootti.com. "Valkoiset eurooppalaiset ovat ottamassa oikeutta omiin käsiinsä, pyytelemättä hyväksyntää tai anteeksi", sivustolla lukee.

45 minuuttia tänään MTV3-kanavalla klo 20.00.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.