Mainos

OKO antoi tulosvaroituksen

Yhtiön koko vuoden tulos ennen veroja käyvin arvoin jää viimevuotisesta.

OKO on antanut tulosvaroituksen osake- ja korkomarkkinoiden muutosten takia. Konsernin koko vuoden tulos ennen veroja käyvin arvoin jää markkinoiden laskun vuoksi viimevuotisesta.

Pääomamarkkinoiden kehitys marraskuussa heikensi konsernin maksuvalmiusreservien ja vahinkovakuutuksen sijoitusten käypiä arvoja. Arvomuutoksia ei kuitenkaan kirjata tuloslaskelmaan, joten tulos ennen veroja ylittää viimevuotisen tason, OKO arvioi.

Varoituksen antaminen johtuu siitä, että OKO aiemmin ennakoi tuloksen ennen veroja käyvin arvoin paranevan vähintään kymmeneksen. Se olisi edellyttänyt vähintäänkin 23 miljoonan euron parannusta, sillä viime vuonna tulos oli 221 miljoonaa euroa.

Käypien arvojen lasku erityisesti joulukuun alkupuolella johtui OKOn talousjohtajan Ilkka Salosen mukaan vakuutuspuolella sijoituslainojen korkojen noususta ja pankkipuolella markkinoiden epävarmuuden aiheuttamasta luottoriskimarginaalien kasvusta.

Pankki ei ennakoinut, kuinka paljon koko vuoden tulos käyvin arvoin jää viime vuodesta. Tammi-syyskuussa tämä tulos ennen veroja oli 202 miljoonaa euroa. Sen perusteella voi arvioida, että tulosheikennys käyvin arvoin on syksyn ennusteeseen verrattuna ainakin 45 miljoonan euron luokkaa. Sijoituksiin suhteutettuna summa on varsin pieni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.