Mainos

Oikotie: Vuokra-asuntohuijauksiin puututtu

Yritysten ja yksityisten henkilöiden asuntoilmoituksia julkaiseva oikotie.fi-palvelu sanoo puuttuneensa vuokra-asuntoilmoituksissa ilmenneisiin huijauksiin.

Liiketoimintavastaava Riikka Kouhi Oikotie Asunnoista kertoo, että palvelussa on opittu tunnistamaan viime vuoden loppusyksynä alkanut ilmoittelu, jossa vuokra-asunnon hakija joutuu siirtämään rahaa ulkomaiselle tilille saadakseen asunnon. Rahasiirron jälkeen vuokra-asunnon tarjoaja häviää eikä asuntoa olekaan vuokralla.

- Epäilyttävän ilmoituksen jättäjään otetaan yhteyttä. Jos häntä ei saada kiinni, poistetaan ilmoitus. Teemme kaiken, minkä pystymme, kyse on kuitenkin palvelumme luotettavuudesta.

Kouhin mukaan palveluun tulee huijausviestejä muistuttavia ilmoituksia viikoittain.

Helsingin poliisi on saanut viime syksystä lähtien joitakin kymmeniä rikosilmoituksia vuokra-asuntoilmoituksiin liittyneistä huijauksista. Huijausilmoituksia on ollut oikotie.fi:n lisäksi ainakin tori.fi:ssä sekä vuokraovi.com:ssa. Poliisin tai palvelujen tarjoajan mahdollisuudet päästä ilmoitusten jättäjien jäljille ovat kuitenkin pienet, sillä tekijät vaihtavat sähköpostiosoitteitaan usein sekä avaavat ulkomaisia pankkitilejä väärin henkilötiedoin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.