Mainos

Oikeustoimittajien avoimuuspalkinto Rautavaaran tragedian tiedottajalle

Oikeustoimittajat ry on myöntänyt vuosittaisen Valokeila-palkintonsa Rautavaaran kolarin tiedottamisesta vastanneelle rikoskomisario Heikki Mansikka-aholle.

Valokeila-palkinto myönnetään julkisuuden ja avoimuuden edistämisestä. Mansikka-ahoa kiiteltiin siitä, että hän oli valmis vastaamaan toimittajien kysymyksiin ja jos hän ei ole jotain voinut kertoa, hän perusteli sen selkeästi, ymmärrettävästi ja kohteliaasti.

- Rikoskomisario Mansikka-ahon tiedottaminen Rautavaaran kolarista oli esimerkillistä. Poliisi kertoi tapahtumista ja sen syistä avoimesti siten, että yleisö sai riittävästi tietoa.  Mansikka-aho osoitti, että poliisi voi tiedottaa tällaisesta järkyttävästä tapauksesta sortumatta ns. mässäilyyn. Mansikka-aho otti huomioon onnistuneesti sekä yleisön oikeutetun tiedontarpeen että asianosaisten yksityisyyden suojan, yhdistys perusteli Valokeilaa.

Rautavaaralla tapahtuneessa kolarissa kuoli äiti ja kolme lasta, kun äiti ajoi kuljettamansa auton tahallaan päin bussia.

Salailupalkinto jäi jakamatta

Oikeustoimittajat ei tänä vuonna jakanut lainkaan Sumuverho-salailupalkintoa. Kyse ei kuitenkaan ollut siitä, että sopivia ehdokkaita ei olisi ollut.

Yhdistyksen mukaan ehdokkaita oli valitettavan paljon, mutta mikään ei noussut toisten yläpuolelle. Sen takia palkintoa ei jaettu.

- Useissa tapauksissa poliisi unohtaa yleisön ja tapahtuman yhteiskunnallisen merkityksen ja vetoaa perusteettomastikin yksityisyyden suojaan, Oikeustoimittajat ry:n puheenjohtaja Jarkko Sipilä toteaa tiedotteessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.