Mainos

Kuuntele oikeussalinauhoitteet Aarnion huumejutussa – näin Malmin nainen kertoi

Äänittäminen oikeussalissa on kiellettyä ilman puheenjohtajan lupaa, mutta käräjäoikeudelta voi nauhoitteita tilata. MTV Uutiset julkaisee neljä otetta Malmin naisen kuulemisesta tiistaina.

Oikeussalissa kuultiin tiistaina useita tunteja Aarnio-vyyhdissä itsekin syytteessä olevaa ns. Malmin naista. Nimi juontuu siihen, että krp:n alkuperäisessä tynnyritutkinnassa puhelimet paikantuivat usein Malmille.

Syksyn 2014 poliisikuulusteluissa 43-vuotias nainen  oli puheissaan yhdistänyt Aarnion huumausainekauppaan, mutta nyt salissa hän pyörsi puheensa täysin.

Alla on kuunneltavissa neljä otetta kuulemisesta. Oikeussalin perusperiaatteiden mukaan asianomistajan ja todistajan on aina puhuttava totta. Syytetyn ei sen sijaan tarvitse puhua itseään vastaan.

Kysymyksiä esittää Malmin naisen oma asianajaja Juha-Pekka Hippi.

Nainen kertoo siitä kuinka krp tarjosi hänelle todistajansuojelua ja huumesyytteistä luopumista, jos hän puhuisi Aarnion päälle.

Salissa Malmin nainen kertoi olleensa yhteydessä useisiin Helsingin huumepoliisin tutkijoihin. Poliisikuulusteluissa nainen oli sanonut olleensa yhteydessä vain Jari Aarnioon. Äänitteellä hän kertoo miksi kertomus muuttui.

Malmin nainen kertoo puhelimista, Aarniosta ja luottamuksesta Helsingin huumepoliisiin sekä epäluottamuksesta krp:hen.

Tällä äänitteellä Malmin nainen kertoo käsityksensä keskusrikospoliisin toimintatavoista, rahan tarjoamisesta ja miksi valehteli syksyn 2014 kuulustelussa Aarnion roolista.


MTV Uutiset julkaisee jatkossakin keskeisiä äänitteitä oikeudenkäynnistä.

Aarnio oikeudenkäynti alkoi kesäkuun alussa.

Syytteiden lukemisten ja syytettyjen vastausten jälkeen siirryttiin kirjallisiin todisteihin.

Niitä syyttäjillä oli parituhatta ja käsittely vei kolme kuukautta. Oikeus on istunut 2-3 päivää viikossa.

Nyt on edetty syytettyjen kuulemiseen ja sen jälkeen siirrytään todistajiin. Aarniota itseään kuullaan varsinaisesti syys-lokakuun vaihteessa pari päivää.

Oikeudenkäynti jatkuu pitkälle helmi-maaliskuuhun 2016.

Oikeudenkäynnin viime vaiheista voi lukea lisää alla olevista jutuista. Klikkaamalla "Lue lisää aiheesta Aarnio" pääsee koostesivulle, jolla on nyt kaikkiaan 390 aiheeseen liittyvää juttua syyskuusta 2013. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.