Oikeusministeri Henriksson: "Tilanne ei ole mitenkään helppo" – sisäministeri Ohisalo ei usko kehysriihen ratkeavan vielä maanantaina

MTV seuraa kehysriihen kohtalon hetkiä Säätytalolla:"Nyt voi rehellisesti sanoa, että nuo neuvottelut ovat pahasti juntturassa" 4:48
MTV seuraa kehysriihen kohtalon hetkiä Säätytalolla: "Nyt voi rehellisesti sanoa, että nuo neuvottelut ovat pahasti juntturassa".

Hallituksen kehysriihineuvottelut jatkuvat Säätytalossa. Muut puolueet olisivat valmiita sopimaan, mutta keskusta haraa vastaan, ja ilta jatkuu todennäköisesti yhä vain viisikon voimin, sanotaan hallituslähteistä MTV Uutisille.

Pitkittyneissä ja jumiutuneissa kehysriihineuvotteluissa pidettiin alkuillasta pienimuotoinen tauko. 

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) päätti lähteä tauolla haukkaamaan raitista ilmaa.

– Tilannehan ei ole mitenkään helppo, mutta haluan edelleen uskoa, että ratkaisu löydetään, Henriksson sanoi lähtiessään.

Hallituksen pöydällä on tänään ollut pääministeri Sanna Marinin (sd.) tekemät kaksi vaihtoehtoista kompromissiesitystä.

Opetusministeri Jussi Saramo (vas.) kuvaili tunnelmaa odottavaksi. Hän ei osannut arvioida, koska neuvotteluissa voitaisiin saada sopu aikaiseksi.

– Toivottavasti saataisiin pian taas edistystä. En osaa sanoa tämän tarkemmin, Saramo totesi.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan pääministeri Marin on tehnyt neuvottelujen eri pöytiin hyvin esityksiä. Ohisalo uskoo tilanteen ratkeavan, muttei näillä näkymin vielä tänään.

– Uskon itse, että ratkaisu löytyy, mutta se on vain oma näkemykseni, Ohisalo kommentoi.

Kireiden tunnelmien neuvotteluja

Keskiviikkona alkaneiden neuvottelujen oli määrä päättyä torstaina, mutta hallituspuolueiden vääntö Säätytalolla jatkuu edelleen.

Keskusta on julkisuudessa vaatinut voimakkaampaa talouskuria kuin muut puolueet.

Tunnelmat ovat olleet kireitä. Eräs hallituslähde sanoo MTV Uutisille, että muut puolueet olisivat jo valmiita sopuun, mutta keskusta yksin haraa vastaan.

Hallituslähteiden mukaan näyttää todennäköiseltä, että neuvottelut jatkuvat tämän illan ajan pelkästään puheenjohtajaviisikon voimin.

Juttua päivitetty kello 18.26. Täydennetty sisäministeri Maria Ohisalon kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat