Hallituksen kehysriihi on pahasti solmussa – Annika Saarikko: Keskustan eduskuntaryhmä haluaa neuvottelujen vielä jatkuvan

Hallituspuolueiden puheenjohtajat jatkavat neuvotteluita – MTV Uutiset Live Säätytalolta 38:24
Katso puoluejohtajien kommentit videolta!

Hallitus jatkaa jumiutuneita kehysriihineuvotteluitaan johtajaviisikon voimin Säätytalolla. Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mukaan puolueen eduskuntaryhmä haluaa vielä jatkaa neuvotteluja.

Hallituksen kehysriihi on osoittautunut erittäin hankalaksi.

Neuvottelut oli alun perin tarkoitus saada pakettiin torstaina, mutta eilisen sunnuntain jälkeen moni perustavanlaatuinen asia oli neuvotteluissa edelleen auki.

Pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin (sd.) korosti sisään mennessään kompromissihakuisuutta.

– Tärkeintä on se, että saisimme ratkaisun aikaiseksi. Se on Suomen etu, Marin linjasi.

Marinin mukaan neuvotteluissa on tällä hetkellä pöydällä kaksi vaihtoehtoista kompromissiesitystä. Hän ei osannut ennakoida, kuinka lähellä sopua neuvotteluissa ollaan.

Saarikko: Ehdotus veronkorotuksista ei miellyttänyt

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi Säätytalolle saapuessaan puolueensa eduskuntaryhmän näkemyksen: neuvotteluja halutaan vielä jatkaa.

– Eduskuntaryhmä toivoo, että näitä keskusteluja vielä jatketaan, Saarikko kertoi.

Keskustalaiset kuitenkin katsovat, että monen asian pitää muuttua.

Saarikon mukaan neuvotteluissa puhutaan suomalaisen talouspolitiikan kivijalasta. Neuvotteluissa esillä olleet veronkiristykset olisivat kova paikka keskustalaisille.

– Asioita ei vienyt erityisesti parempaan suuntaan se, että eilen esitykseen kuului satojen miljoonien veronkorotukset, Saarikko totesi.

Ohisalo muistutti hallitusohjelmasta

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo toi terveiset vihreiden eduskuntaryhmän kokouksesta.

– Jatketaan niin kauan, että löydetään yhteinen kaikkia tyydyttävä ratkaisu, Ohisalo sanoi.

– Sellainen ratkaisu, jolla tämä hallitus jatkaa eteenpäin ja tekee tärkeitä asioita Suomen ja suomalaisten hyväksi.

Ohisalo huomautti sekä vihreiden eduskuntaryhmän että puoluevaltuuskunnan sitoutuneen hallitusohjelmaan ja päättävän lopulta yhdessä, "ollaanko hallituksessa mukana".

Kiistoja isoista linjoista

Hallituspoliitikot ovat käyneet julkisuudenkin kautta kovaa vääntöä, jossa etenkin keskusta on ajautunut vastakkain muiden puolueiden kanssa.

MTV Uutisten tietojen mukaan pääkiista koskee talouden ja työllisyyden isoja linjoja lähivuosina. Työllisyystoimia ja menokehyksiin palaamista koskevissa kysymyksissä RKP ja keskusta ovat eri linjoilla SDP:n, vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa.

Eri eduskuntaryhmät ovat olleet aamupäivän aikana koolla käsittelemässä neuvottelutilannetta ennen viisikon neuvotteluja Säätytalolla. 

Lue myös:

    Uusimmat