Mainos

Kolmelle miehelle vankeutta joukkoraiskauksesta rautatieasemalla - "teko oli erityisen nöyryyttävä"

Helsingin käräjäoikeus on langettanut Helsingin keskustassa tapahtuneesta joukkoraiskauksesta neljän vuoden vankeustuomiot kolmelle ulkomaalaistaustaiselle miehelle.

Törkeästä raiskauksesta tuomitut ovat iältään 23-, 24- ja 38-vuotiaita. Lisäksi yksi 24-vuotias tuomittiin perusmuotoisesta raiskauksesta kahden vuoden vankeuteen. Oikeus katsoi, että 24-vuotiaan miehen teko ei liittynyt joukkoraiskaukseen, vaan oli erillinen.

Rikos tapahtui marraskuun alussa Helsingin päärautatieaseman lähistöllä.

Oikeuden antaman julkisen selosteen mukaan kolmikko ja yksi tuntemattomaksi jäänyt mies pakottivat nuoren naisen kukin vuorollaan sukupuoliyhteyteen. He olivat käyttäneet tilanteessa väkivaltaa ja samalla käyttäneet hyväkseen uhrin voimakasta humalatilaa.

Oikeus katsoi raiskauksen törkeäksi, koska tekijöitä on ollut useita, koska se on tehty erityisen nöyryyttävällä tavalla julkisella paikalla useiden katsellessa ja koska se on myös sukupuoliyhteyksien lukumäärään nähden ollut kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Tuomitut kiistivät syyllisyytensä. Viranomaiset ovat aiemmin kertoneet, että epäillyt ovat kotoisin Lähi-idästä ja saapuneet Suomeen viime lokakuussa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.