Mainos

Oikeus: Ihan sama pelaako työmatkalla pasianssia vai harrastaako seksiä

Australiassa on saatu päätökseen erikoinen viiden vuoden oikeustaistelu, jossa nainen haki korvauksia työmatkalla tapahtuneesta loukkaantumisesta. Asiasta oli tehnyt mutkikkaan se, että loukkaantuminen oli tapahtunut naisen hotellihuoneessa seksin aikana. Asiasta kertoo The Canberra Times.

Naisen vakuutusyhtiö oli yrittänyt evätä korvaukset, koska sen mukaan kohtaus hotellihuoneessa ei liittynyt mitenkään naisen työhön.

Oikeus päätti kuitenkin, että sillä pelasiko nainen huoneessaan pasianssia tai harrastiko seksiä, ei ollut mitään tekemistä asian kanssa. Oikeuden mukaan nainen oli kuitenkin käytännössä katsoen töissä.

Naisen loukkaantuminen sattui vuonna 2007, kun tämä oli ollut viraston lähettämällä työmatkalla. Virasto oli varannut naisen hotellihuoneen, jossa nainen oli puolestaan sopinut tapaamisesta miesystävänsä kanssa.

Parin harrastaessa seksiä hotellihuoneessa, tippui katossa ollut lasivalaisin naisen päälle. Nainen loukkaantui tilanteessa kasvoistaan, lisäksi hän kärsi tapauksen seurauksena ahdistuksesta ja masennuksesta.

Vakuutusyhtiö oli alun perin suostunut naisen korvausvaatimukseen, mutta myöhemmin perunut korvaukset. Tapausta on puitu useissa vetoomustuomioistuimessa sen jälkeen.

Ensimmäisen vetoomuksen voitti vakuutusyhtiö, mutta toisessa tuomioistuin piti naisen korvausvaatimusta oikeutettuna. Vakuutusyhtiö vei tämän jälkeen tapauksen vielä kertaalleen oikeuteen.

Viime viikolla tuomarit päättivät, että naisen "laillinen seksuaalinen" toiminta ei ollut väärinkäytös, eikä häneltä voi sen takia evätä korvauksia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.