Mainos

Ohjusisku surmasi siviilejä asuinalueella Bagdadissa

Yhdeksän ihmistä on kuollut ohjusiskussa asuinalueelle.

Ainakin yhdeksän siviiliä on saanut surmansa ohjusiskussa Bagdadin keskustassa sijaitsevalle asuinalueelle. Silminnäkijät kertoivat asiasta uutistoimisto AFP:lle.

Ohjus aiheutti 10 metrin syvyisen kraaterin alueelle ja tuhosi yhteensä kolme taloa. Yhdeksän ihmistä löydettiin kuolleena ja paikalla jatketaan pelastustöitä.

Ohjusisku kohdistui samalla alueelle, jossa presidentti Saddam Hussein näyttäytyi viime perjantaina. Tosin jotkut tahot ovat epäilleet, että kyseessä olisi ollut Saddamin kaksoisolento.

Irak iski taktiseen keskukseen - kaksi journalistia menehtyi


Kaksi journalistia ja kaksi Yhdysvaltain sotilasta on menehtynyt Irakin iskettyä Yhdysvaltain viestintäkeskukseen Bagdadin laidalla. Iskussa loukkaantui lisäksi 15 ihmistä. Asiasta kertoivat sotilaslähteet.

-Jonkinlainen raketti iskeytyi taktiseen keskukseen kaupungin etelälaidalla, kertoi majuri Michael Birmingham.

Toisessa välikohtauksessa kaksi merijalkaväen sotilasta sai surmansa Bagdadissa yrittäessään suojata kahta siltaa. Ilmeisesti tulittajina olivat Yhdysvaltain omat sotilaat. Sotilaslähde kertoi, että tapausta selvitetään.

Yhdysvallat räjäytti Saddamin patsaan

Yhdysvaltain tankki on räjäyttänyt valtavan Irakin johtajaa Saddam Husseinia esittävän patsaan jalustaltaan Bagdadin keskustassa, Birmingham kertoi uutistoimisto AFP:lle. Tankki oli yksi Yhdysvaltain 65 ajoneuvosta, jotka ajoivat keskustaan aamulla ja ottivat haltuun kaksi Saddamin ylellistä palatsirakennusta.

Patsaan tuhoaminen oli sodanjohdon mukaan symbolinen viesti. Sen tarkoituksena oli osoittaa irakilaisille, että liittouman iskujen kohteena on nimenomaan Irakin johto, ei siviilit.

Saddam esiintyi jälleen televisiossa

Irakin televisio on jälleen näyttänyt kuvaa Saddam Husseinista. Hänet nähtiin tapaavan sotilasjohtoansa, joukossa myös poikansa Qusay, joka johtaa tasavaltalaiskaartia.

Saddamia on näytetty maan televisiossa useita kertoja sodan syttymisen jälkeen. Yhdysvallat on kuitenkin epäillyt esiintymisten kuvausajankohtaa.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.