Ohjeet aloittelevalle meikkaajalle

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa aloittelevalle meikkaajalle. Saamme myös tietää, minkälainen silmämeikki sopii kuparinvärisille hiuksille.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Perusohjeet aloittelevalle meikkaajalle

Voisinko saada ihan perusjutut kasvojen ehostamisesta? Olen käyttänyt ainoastaan meikkivoidetta, mutta tuleeko sen päälle vielä laittaa puuteria? Ihoni on nyt ruskea, mutta sieltä kuitenkin edelleen paistaa läpi epätasaisuudet.

Ihoni on välillä erittäin kuiva, mutta nyt taasen rasvainen varsinkin T-alueelta. Ikääkin on mittarissa 51 vuotta ja haluaisin parannusta, kun työkuviotkin ovat muuttuneet niin, että joskus pitäisi "tälläytyä".

Riian vastaus:

Meikkipohjan tekoon tarvitset ihotyypillesi sopivan meikkivoiteen, valoa heijastavan peitevoiteen sekä puuterin. Levitä meikkivoide sienellä, siveltimellä tai sormin.

Jaa kasvot kolmeen osaan ja levitä tuote kasvoille ensin toiselle poskelle kohti ohimoita ja häivytä leuan alle, sitten sama toiselle poskelle ja lopuksi meikkaa otsa, nenä ja leuka, eli t-alue. Näin lopputuloksesta tulee siisti.

Kokeile Nivean Stay Real -meikkivoidetta. Se tasoittaa ihoa mukautuen ihon väriin luonnollisesti, on koostumukseltaan öljytön, eli pitää ihon kiillon kurissa ja sopii erinomaisesti kaikille ihotyypeille.

Laita silmien alle Perfect Cover -peitevoidetta. Se kirkastaa katsetta ja häivyttää tummuutta silmien alta. Lopuksi puuteroi meikkipohja Ideal Finish -kivipuuterilla kevyesti ja ohuesti. Harjoittele, opit varmasti!

Nuori iho ja meikkaaminen

Moi! Olen 12-vuotias ja meikkaan jonkin verran. Onko haitaksi iholle jos käytän meikkivoidetta ja puuteria? Mitä meikkejä suosittelisit ikäiselleni? Mitä meikkivoidetta minun kannattaisi käyttää? Toivottavasti vastaat.

Riian vastaus:

Heippa! Meikkaamisesta ei ole iholle haittaa, kunhan muistat tärkeät perusasiat, eli ihonhoidon, puhdistuksen ja kosteutuksen. Puhdista kasvot aamuisin kasvovedellä ja laita ennen meikkivoiteen levittämistä kasvoille kosteusvoidetta. Iltaisin puhdista kasvot puhdistusmaidolla tai geelillä ja pyyhi kasvovedellä, sekä muista taas kosteusvoide.

Et kerro ihotyyppiäsi, mutta suosittelen sinua tutustumaan Nivean Young sarjan tuotteisiin, löydät sieltä varmasti itsellesi sopivat hoitotuotteet. Nivean uusi meikkivoide Teint Delight on kokeilun arvoinen. Täysin uudenlainen geelimäinen meikkivoide tasoittaa ihon sävyä ja meikistä tulee ihanan luonnollinen ja kaunis. Testaa!

Tasaisempi ihonväri meikillä

Hei! Olen 16-vuotias ruskeahiuksinen ja minulla on harmaansiniset silmät. Millaisella silmämeikillä saisin silmieni väriä näkyviin ja silmistä näyttävät? En kuitenkaan yleensä meikkaa kovin rajusti, mutta uusia juttuja on aina mukava kokeilla.

Lisäksi minulla on hyvin tummat silmänaluset, ne ovat melkein kuin isot tummat renkaat. Saan ne kyllä aina jotenkin peittoon mutta ihoni näyttää tällöin ylimeikatulta. Miten saisin paremman lopputuloksen iholleni, ettei ihoni ole ihan oranssi ja täynnä meikkivoidetta ja puuteria? Kiitos älyttömän paljon jos ehdit vastata!

Riian vastaus:

Levitä silmien alle ja luomen liikkuvalle osalle Pervect Cover -peitevoidetta. Sen valoa heijastavat pigmentit kirkastavat katsetta, häivyttävät tummuutta ja tekevät luomelle tasaisen pinnan jotta silmämeikki näyttää hyvältä ja siistiltä.

Luomiväreiksi sinun kannattaa kokeilla Creative Eyes Trio -paletin roosanvivahteisia sävyjä 818 Marrakesh. Nämä hennot pastellit tuovat silmän väriäsi esille, mutta säilytät silti meikissä vaaleuden ja raikkauden.

Rajaukseksi voit käyttää mustaa kynää. Nivean Eye Line & Design on hyvä ja varma valinta. Silmän sisäpuolelle tehty rajaus tekee katseesta intensiivisen ja tuo varmasti myös jäänsinisiä silmiäsi upeasti esille.

Kulmakarvat hiustenväriin sopiviksi

Olen 16-vuotias nuori nainen ja ongelmani ovat kulmakarvat. Olen mustahiuksinen, mutta luonnostani taas aivan vaalea. Siispä kulmakarvanikin ovat hyvin vaaleat ja joudun piirtämään ne esiin meikatessa. Ongelmani onkin väri. Musta tuntuu aivan liian kovalta ja "hyökkäävältä" kalpeilla kasvoilla, kun taas ruskea näyttää eri paletista otetulta. Miten saisin kulmat ja hiukseni yhteneväiseksi?

Riian vastaus:

Moi! Sinun kannattaa kestovärjätä kulmakarvasi lähelle hiustesi väriä mustanruskeiksi. Värjäyksen voit tehdä kotona tai mennä kosmetologille tai kampaajalle. Kaupasta voit ostaa kulmakarvojen värjäykseen tarkoitettua väriä ja hapetteen. Värjääminen on helppoa ja nopeaa. Ensimmäinen kerta on tietysti varminta antaa ammattilaisen tehtäväksi, jos pelkäät liian vahvaa lopputulosta.

Kun kulmiesi väri on lähempänä hiustesi sävyä, valitse tummanruskea tai tumma harmaa kulmakynä tai luomiväri, jolla korostat hennosti kulmakarvojen linjaa. Mustat kulmakarvat ovat varmasti liian vahvat ja tuimat, joten meikkaa kulmat kevyellä kädellä ja lisää väriä tarvittaessa. Toivottavasti saat näillä vinkeillä kulmakarvasi kuntoon!

Huulet pienemmän näköiseksi

Hei! Miten saisin huuleni näyttämään pienemmiltä?

Riian vastaus:

Tummat värit pienentävät, vaaleat suurentavat. Valitse siis huulillesi tummasävyinen puna tai kiilto. Voit myös rajata huulet hieman oman huulten rajan alapuolelle, ja punata ne sitten. Tälläkin tavalla saat huulesi näyttämään aavistuksen pienemmiltä.

Punatukkaisen meikit:

Moikka! Millaista meikkiä suosittelisit punahiuksiselle? Silmäni ovat sinivihreät, ihoni todella vaalea ja siinä on vähän kesakoita. Haluaisin kevyen hehkuvan meikin. Ihoni on hyväkuntoinen, mutta hiukan kuiva. Entä kannattaisiko minun laittaa poskiin hentoa punaa vai aurinkopuuteria? Odotan innolla vastaustasi!

Riian vastaus:

Pisamaiselle iholle täydellinen valinta meikkivoiteeksi on Nivean upouusi Teint Delight geelimäinen meikkivoide. Sen luonnollinen lopputulos tasoittaa ihoa, mutta jättää kesakot kuultamaan ihanasti meikin läpi. Testaa!

Silmämeikin sävyiksi suosittelen sinulle lämpimän ruskeaa, kultaa, pronssia tai oliivinvihreää. Nämä värit ovat erinomaisia punatukkaiselle ja sinivihreille silmille. Nivealta hyviä valintoja ovat esim. Creative Eyes Mono palettien värit 80 Taiga Matt tai 90 Pyrenees Matt. Stay On Eye Liner rajauskynän väri 08 Khaki on myös kokeilun arvoinen.

Raikasta aurinkopuuterilla ihon väriä ja levitä lopuksi poskipuna poskipäille tyttömäisesti. Sävyksi suosittelen Stay Real Blush poskipunaa 01 Shades of Rose.

Luomiväri kuparinvärisille hiuksille

Värjäsin juuri hiukseni kuparinväriseksi, ja haluaisin tietää mitkä luomivärisävyt sopivat sen kanssa. Miten voisin korostaa sekavärisiä siniharmaita silmiäni?

Riian vastaus:

Ole rohkea ja kokeile Nivean uutta Chantal Thomas meikkikokoelman Creative Eyes luomivärisävyä 27 Blue Desire. Se on ihana siniturkoosi väri ja sopii upeasti kuparinhehkuvalle tukallesi ja silmiesi väriin.

Rajauksen voit tehdä joko mustalla tai tummanharmaalla kynällä, Soft Liner kynästa löytyy molemmat sävyt. Testaa!

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolletäältä!

Lue myös:

    Uusimmat