Ohisalo: Maakuntaveron valmistelun oltava käynnissä, jotta vihreät voi äänestää soten puolesta

3:09
Katso myös: Maria Ohisalo vastaa, miten vihreät erottuvat muista puolueista ilmastokysymyksissä

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo sanoo, että maakuntaveron valmistelun on oltava käynnissä ja hallituksen selkeästi edistämässä sen käyttöönottoa, ennen kuin vihreät voi äänestää sote-uudistuksen puolesta eduskunnassa.

Ohisalo patistaa valtiovarainministeri Annika Saarikkoa (kesk.) edistämään asiaa.

–  Oletan, että asia etenee, ja tietysti veroista vastaavana ministerinä Saarikolla on tässä paikka nyt lähteä edistämään sitä. Siinä kohtaa kun valmistelu on käynnistynyt, tiedetään että valmistelu on käynnistynyt. Ja siinä kohtaa voidaan soten puolesta äänestää. Ennemmin ei voida, jos tälle asialle ei mitään tapahdu tässä, Ohisalo sanoo STT:n haastattelussa.

Myös vasemmistoliitto on korostanut, ettei se hyväksy sote-uudistusta, ennen kuin maakuntaverosta on selkeästi päätetty hallituksessa.

Saarikko korosti aiemmin politiikan toimittajien tilaisuudessa, että kyseessä on iso uudistus, jossa on edettävä maltilla ja vaiheittain. Ensi vaiheessa on vietävä läpi sote-uudistusta koskeva rakenteellinen uudistus, Saarikko sanoi.

Vihreiden näkemys on, että maakuntavero parantaisi kustannustehokkuutta, tuottaisi alueille autonomian ja vahvistaisi demokratia-aspektia.

–  Ei voi olla niin, että eri alueet ovat valtion pussilla jatkuvasti pyytämässä rahaa. Jokaisen alueen pitää itse tunnistaa oma palvelutarve ja saada siihen soveltuva oikean kokoinen rahoitus, Ohisalo sanoo STT:lle.


Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja