Ogierille mätkäistiin tuntuva sakko ja ehdollinen pisterangaistus!

Esapekka Lappi ajoi Sardiniassa palkintokorokkeelle 1:02

Sebastien Ogierin kartanlukija Julien Ingrassia teki kalliiksi käyneen virheen Sardinian MM-rallin viimeisenä päivänä.

Voitosta kamppailleet Ogier ja Ingrassia unohtivat aikakorttinsa rallin viimeistä edellisen erikoiskokeen jälkeiselle aikatarkastusasemalle. Ogierin jälkeen erikoiskokeen ajaneet Ott Tänak ja kartanlukija Martin Järveoja ottivat ranskalaisparin unohtaman kortin mukaansa ja toimittavat sen oikeille omistajille ennen viimeistä erikoiskoetta.

- Se oli minun virheeni. Voin tehdä tämän asian oikein tuhat kertaa, mutta yksi unohdus tuhoaa kaiken, mitä on saavuttanut, pettynyt Ingrassia kertoi lehdistötilaisuudessa.

Sardinian MM-rallin tuomaristo mätkäisi Ogierille ja Ingrassialle 10 000 euron sakon maksettavaksi. Lisäksi he saivat ehdollisen pisterangaistuksen: jos ranskalaiset tekee vastaavan virheen tämän kauden aikana, he menettävät Sardinian kilpailusta saamansa pisteet.

Ogier saalisti Välimeren saarelta kaikkiaan 22 MM-pistettä. Viisinkertainen maailmanmestari kävi hurjan kamppailun Hyundain Thierry Neuvillea vastaan, joka nousi voittoon viimeisellä erikoiskokeella niukalla 0,7 sekunnin erolla. Neuville johtaa MM-sarjaa ennen Ogieria.

Neuvillellä riehakkaat voitonjuhlat 3:54

Lue myös:

    Uusimmat