Mainos

Oder-joen tulvapadot rakoilevat, sateet jatkuvat

Oder-joen tulvavallien vahvistamista on jatkettu tänään sekä Saksan että Puolan puoleisilla rannoilla.

Saksan puolella suojavallin juureen oli syntynyt uusi repeämä vain sadan metrin päässä edellisestä murtumasta. Padon pettäminen uhkasi Hohenwutzenin kylää, jonka seudulta evakuoitiin keskiviikkona noin kymmenentuhatta ihmistä.

Sade alueelle jatkui, ja tuhannet sotilaat puursivat läpi yön patojen kimpussa. Pelastustöihin osallistui myös helikoptereita, jotka kuljettivat hiekkasäkkejä vallin juurelle.

Ongelmia myös Puolassa

Myös Puolan puolella Slubicen kaupungin lähellä läpimärät suojavallit uhkasivat pettää ja niitä vahvistettiin hiekkasäkeillä. Puolan pääministeri Wlodzimierz Cimoszewicz välitti tänään kiitoksensa sekä Suomen hallitukselle että yksityisille kansalaisille tulva-alueille lähetetystä avusta.

Romaniassa lisää kuolonuhreja

Romaniassa tulvien vaatimien kuolonuhrien määrä nousi tänään neljään, kun tulviva joki vei mennessään äidin ja hänen 6-vuotiaan tyttärensä maan eteläosassa. Romaniassa on paikka paikoin satanut rankasti viikon ajan, ja varsinkin vuoristoalueiden joet ovat tulvineet yli äyräidensä. Suurimmassa osassa maata on ollut kuivaa ja helteistä.

EU lupaili lisäapua tulva-alueille

EU:n humanitaarisesta avusta vastaava komissaari Emma Bonino sanoi tänään, että EU on valmis myöntämään lisäapua suurtulvista kärsiville Tshekille ja Puolalle.

Tshekissä vieraileva Bonino neuvotteli avun tarpeesta varapääministeri Cyril Svobodan kanssa. Boninon oli määrä tutustua tulvatilanteeseen Tshekin itäosassa myöhemmin tänään ja jatkaa sen jälkeen matkaansa Puolaan. EU on jo aiemmin myöntänyt tulvien uhreille taloudellista apua.
(STT-Reuter-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.