Mainos

OAJ jätti tutkintapyynnön kolmen kunnan lomautuksista

Opetusalan ammattijärjestö OAJ pyytää poliisia tutkimaan, ovatko Alavieskan, Heinäveden ja Ylivieskan kunnan päätöksentekijät syyllistyneet rikoksiin opettajien lomautuspäätöksistä.

Tutkintapyynnöt jätettiin poliisille tänään. OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen mukaan opettajia on kohdeltu todella kummallisesti.

- Tässä on sellainen syrjintäasia taustalla, että näissä kunnissa vaaditaan opettajia ensin luopumaan vapaaehtoisesti osasta palkastaan ja ottamaan palkatonta virkavapaata. Jos he eivät suostu tähän, heidät lomautetaan puolta pidemmäksi ajaksi, Kangasniemi selvittää.

- Asia koskee vieläpä OAJ:n jäsenkuntaa ja paikallisia päättäjiä, ja heidän toimintansa on yksikertaisesti painostusta, mitä ei voida hyväksyä.

- Siihen löytyy rikoslaista omat pykälänsä. Tähän ovat syyllistyneet sekä kaupungin hallituksen että valtuuston jäsenet ja myös viranhaltijat.

Kangasniemen mielestä opettajia koskeviin vaatimuksiin ei yksinkertaisesti ole mitään perusteluita. OAJ:n puheenjohtaja toivoo, että poliisin tutkintapyyntö käsiteltäisiin mahdollisimman nopeasti.

- Olen aivan varma, että rikokseen on syyllistytty, Kangasniemi vakuuttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.