Mainos

Nyt voit tarkastaa ajokorttitietosi helposti netissä

Oletko epävarma ajo-oikeutesi tilasta tai haluatko tarkastaa jotain ajokorttihistoriastasi? Nyt voit tehdä sen sähköisesti.

Trafin sähköisestä asiointipalvelusta voi nyt tarkistaa omat ajo-oikeus- ja ajokorttitiedot. Palvelusta voi myös tulostaa ajokorttiotteen, joka toimii virallisena asiakirjana.

– Mahdollisuus tulostaa oma ajokorttiote suoraan sähköisistä palveluista helpottaa ja nopeuttaa asiakkaan asiointia huomattavasti. Itse tulostetun otteen voi esittää edelleen koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten, kertoo Trafin asiantuntija Päivi Väisänen.

Sähköisistä palveluista maksutta tulostettava ajokorttiote on virallinen asiakirja. Ote tulostuu pdf-muotoisena ja sen voi tulostaa suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

Mikäli ajokorttiotteen tarvitsee leimattuna ja allekirjoitettuna esimerkiksi ulkomaan viranomaisia varten, voi sen tilata Trafin asiakirjapalvelusta. Asiakirjapalvelusta tilattu ote on maksullinen.
Viime vuonna ajokorttiotteita tilattiin yhteensä reilut 7 000 kappaletta.

Trafin sähköisessä asiointipalvelussa voi tarkastella myös omia ajokorttiin ja ajo-oikeuteen liittyviä tietojaan. Omien tietojen ajokorttiosiosta näkee ajo-oikeuden ja -kortin nykytilanteen sekä niiden historiatietoja. Osiosta löytyy niin ikään mahdolliset ajoluvat, ajo-oikeuspäätökset sekä toimitetut asiakirjat.

Vuonna 2013 voimaan tullut ajokorttilaki muutti korttien voimassaolosääntöjä, joten jos nykyinen ajokortti on myönnetty ennen 19.1.2013, se on voimassa enintään 18.1.2033 asti, vaikka kortissa olisikin myöhäisempi päättymisaika.

Lähde: Trafi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.