Mainos

Nyt väistyivät sohvat ja matot, sillä superluminen talvi on saanut suomalaiset himoitsemaan lumilinkoja! "Kaikki meni että heilahti"

1:00
Lunta on riittänyt koko maassa. Videolla MTV Uutisten lukijoiden upeita kuvia Suomen lumisesta luonnosta.

Poikkeuksellisen luminen talvi on saanut myynnit paukkumaan yhden tuotteen osalta: lumilinkojen. Ne ovat paikoin jo loppuneet myymälöistä ympäri maan ja lumilinko on toistaiseksi vuoden käytetyin hakusana Torissa.

Lumilapioiden ja -kolien myynti ei kuitenkaan ole poikkeuksellisen korkea.

K-Raudasta kerrotaan, että viime vuosina varastoihin jääneet lumilingot on kaikki myyty.

– Tässä oli kolme huonoa talvea alla, joten osa jäi varastoon odottelemaan, että pääsevät maailmalle hommiin. Nyt nekin meni kaikki että heilahti, kommentoidaan Vantaan K-Raudasta.

Kukaan ei osannut varautua näin lumiseen talveen, joten myös tavarantoimittajilla on hankaluuksia toimittaa lisää linkoja kauppoihin.

– Kyllä nopeat syövät hitaat tässä vaiheessa.

Myös tavaratalo Kärkkäinen myy lumilinkoja hurjaa tahtia.

– Kyllä niitä tuleekin vielä, mutta ihan kädestä suuhun myydään. Tuossa on useampi mies kasaamassa niitä kokoon laatikoista, jotta saadaan luovutettua asiakkaille, kommentoi myyjä Jani Juttula.

Kysyntä ja myynti ovat molemmat hurjia.

– Viisi, kuusi vuotta sitten viimeksi myytiin kaikki pois. Mutta viime vuosina varastoihin jääneet ovat nyt kaikki menneet.

Marimekko väistyi lumilingon tieltä

Hakusanaa "lumilinko" on käytetty Torissa jo lähemmäs 300 000 kertaa tänä vuonna. Määrä on korkea millä tahansa mittarilla mitattuna. Parhaana päivänä lumilinkoa haettiin 20 500 kertaa.

Torin tavanomaisesti suosituimmat myyntiartikkeli ovat Marimekko, sohva ja matto.

Torilla on kuukausittain vierailijoita liki puolet Suomen väkiluvusta.

– Eiköhän tämä lumilinkovimma kohdistu ennen kaikkea työnnettäviin linkoihin. Juuri ne tuntuvat olevan vähissä myymälöissä. On huomionarvoista, että lumilapioita ja -kolia myymälöissä on kuitenkin runsaasti, eikä niitä ole etsitty Toristakaan erityisen taajaan. Ehkä valkoista kurittajaa on sitten tullut niin runsaasti, että suomalaiset ovat todenneet, että tähän ei nyt lapio piisaa. Toki onhan työnnettävä linko ylipäätään lapiota kätevämpi ratkaisu, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela pohtii tiedotteessa.

Työnnettävien linkojen hinnat vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta useisiin satasiin. Kulkuneuvoon kiinnitettävien linkojen hinnat ovat tuhansia euroja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja