Nyt se on varmaa: Rasmus Takaluoma löytyi kuolleena Kauhavalta reilu viikko sitten

323 päivää etsintöjä, surua ja kysymyksiä: Näin Rasmus Takaluoman katoamistapaus eteni 12:31
Videolla MTV:n rikostoimituksen päällikkö kertoo, miksi Rasmus Takaluoma oli vuoden katoamistapaus.

Lapuanjoen liepeiltä Kauhavalta reilu viikko sitten löytyneet vainajan jäänteet ovat varmistuneet Rasmus Takaluomaksi, kertoo Keskusrikospoliisi MTV Uutisille.

16-vuotias Rasmus katosi vuosi sitten 12. marraskuuta, eikä koskaan palannut takaisin. Hän oli poistunut kotoaan edellisenä päivänä, eikä koskaan enää palannut sinne.

Viimeinen havainto pojasta tehtiin, kun hän poistui Lapuan keskustassa sijaitsevasta hotelliravintola Lapuanhovista noin kello yhden aikaan lauantaiyönä.

Silloin nuorukainen tallentui valvontakameraan. Kuvien perusteella hän poistui ravintolasta yksin ja omin jaloin kohti läheistä parkkipaikkaa.

Lapuan keskustan valvontakameroihin ei kuitenkaan tallentunut mihin poika tämän jälkeen suuntasi.

Huolta ja hätää

Nuoren pojan katoaminen on aiheuttanut valtavasti inhimillistä tuskaa ja hätää hänen perheelleen ja muille läheisille. Lisäksi Rasmuksen katoaminen on aiheuttanut huolta ja hämmennystä lapualaisissa.

Aihe on puhututtanut ja koskettanut ihmisiä laajasti myös ympäri Suomea.

Nyt mystisesti kadonneen pojan kohtalo on selvinnyt ainakin sen osalta, ettei hän ole enää elossa. 

Keskusrikospoliisi kertoi 30. syyskuuta löytäneensä maastoetsinnöissä vainajan jäänteitä noin 20 kilometrin päästä Rasmuksen katoamispaikasta. Jäänteet löytyivät pellolta Lapuanjoen lähistötltä.

Poliisi epäilee vainajan kulkeutuneen löytöpaikkaansa Lapuanjoen virran mukana ja sittemmin nousseen näkyviin tulvavesien nostamana.

Ruumiin varmistumisesta Rasmukseksi kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat