Nyt se on todistettu – kasvit todella osaavat puhua!

Englannin prinssi Charlesia pilkattiin jo vuonna 1986 kun hän kertoi puhuneensa krookuksilleen ja kuulleensa niiden vastaavan. Englantilaistutkimus kuitenkin todistaa prinssin väitteet oikeiksi.

Uuden tutkimuksen mukaan kasvit eivät pelkästään reagoi ääniaaltoihin, vaan niiden on havaittu myös päästävän hienoista "klikkaavaa" ääntä, ikään kuin ne keskustelisivat.

Monet myös luulevat, että kasvien hienoinen huojuminen johtuu pelkästään tuulesta, mutta totuus onkin, että kasvit juttelevat keskenään myös liikehtimällä.

Bristolin yliopiston tutkijat hankkivat erityisen tehokkaat kaiuttimet ja asettivat ne maissin taimien läheisyyteen. Etenkin kasvin juurien luota kuului todellakin pientä klikkaavaa ääntä. Tutkijat selvittivät äänen taajuuden ja alkoivat soittaa kasveille samanlaista ääntä – kasvit alkoivat kasvaa äänen suuntaa kohti!

Kyseessä on maailman ensimmäinen havainto siitä, että kasveilla on oma kieli ja omat, ihmisille kuulumattomat äänet.

Kasveista on paljastettu myös muitakin yllättäviä seikkoja: Exeterin yliopistossa saatiin selville, että kaalin taimet erittävät tietynlaista hajua silloin, kun niitä uhkaa jokin vaara. Tässä tapauksessa potentiaalinen vaara kaalintaimille olivat puutarhasakset ja toukat.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja