Nyt puhuu Esa Tikkanen – tästä syystä Stanley Cup -sormukset lähtivät myyntiin

Suomalainen jääkiekkolegenda Esa Tikkanen myy neljä Stanley Cup -sormustaan huutokaupassa. Yhdestä hän ei luovu, sillä taustalla on koskettava sopimus.

Tikkanen on antanut kanadalaisen Classic Auctions -huutokauppatalon kaupattavaksi sormukset Edmontonista vuosilta 1987, 1988 ja 1990. Lisäksi myynnissä on New York Rangersissa voitettu vuoden 1994 sormus.

– Ne on 30 vuotta olleet tuolla meikkipussin pohjalla. Kun tällainen kaveri kysyi, että onko mahdollista, että hän on myynyt aiemminkin muita sormuksia, niin käytiin homma läpi, Tikkanen sanoo MTV Urheilulle. 

Tikkasen mukaan kaupattavilla sormuksilla ei ole erityistä tunnearvoa. Siksi ne menevät nyt huutokauppaan.

– Päätettiin, että katsotaan, mitä niillä on arvoa, mikä ettei. Mitä ne tuolla meikkipussissa enää tekevät. 

Tikkanen voitti urallaan kaikkiaan viisi mestaruutta. Ensimmäinen, vuoden 1985 Edmonton-sormus ei ole huutokaupassa, eikä sitä sinne olla asettamassa. Syy on sormukseen liittyvässä koskettavassa lupauksessa.

– Se on isä-vainaan. Kun lähdin NHL:ään, niin lupasin, että jos joskus voitan Stanley Cupin, niin ensimmäinen sormus menee isälle. Se on niin iso juttu, että isä sai sen. 

Tikkanen on ollut viime vuosina julkisuudessa veropetossyytteestään. Tikkasta syytetään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa törkeästä veropetoksesta. MTV Urheilun tietojen mukaan jutun pääkäsittely oli sovittu huhtikuun 23. päivään, mutta sitä on lykätty, eikä uutta päivämäärää vielä ole. 

Liittykö tämä ratkaisu jotenkin syytteeseesi, joka koskee törkeää veropetosta? Onko asiasta koitunut taloudellisia haasteita?

– Ei mitenkään. Tätä on mietitty jo vähän pidempään. 

Esa Tikkanen pelasi NHL:ssä yhteensä yli 1000 ottelua seitsemässä eri seurassa.

Lue myös:

    Uusimmat