Nyt on oikea hetki sijoittaa asuntoon Floridassa!

Osavaltiossa yli 30 vuotta kiinteistövälittäjänä ja rakennuttajana toiminut Karl Lindroos ei ole nähnyt uransa aikana yhtä otollista tilannetta ostajien kannalta.

Karl Lindroos kannustaa Floridasta asuntoa haikailevia toimimaan nyt. Maailman yleinen taloustilanne on vaikuttanut osaltaan asuntojen hintaromahdukseen Yhdysvalloissa.

Hintojen laskun taustalla on selkeä tapahtumaketju.

− Yhdysvalloissa rakennuskohteita rahoittaneet pankit ajautuivat vaikeuksiin, ja niitä ryhdyttiin fuusioimaan. Valtio riensi avustamaan pankkeja, jotta ne eivät ajautuisi konkurssiin. Avun ehto oli se, että pankit eivät saaneet enää myöntää uusia lainoja.

Kun asiakkaille ei enää herunut lainaa, 90 prosenttia asunnonostajista hylkäsi ostoaikeensa ja jäi markkinoilta pois. Samaan aikaan myös turismi kääntyi laskuun.

Lindroosin mukaan asunnon ostaminen Yhdysvalloista on myös ulkomaalaisen näkökulmasta turvallista.

− Toiminta on hyvin valvottua, eikä huiputusta tapahdu.

− Dollari on edelleen huomattavasti euroa heikompi, mutta ehkä ei kauan, Lindroos lisää kaupankäynnin tämän hetkisistä eduista.

Lindroosin oma tuorein ostos on hyväkuntoinen, 43 huonetta käsittävä floridalainen motelli. Edellinen omistaja osti motellin 4 miljoonalla dollarilla, mutta menetti sen sittemmin pankille.

− Hintakehitys on mennyt siihen suuntaan, että voin myydä motellin reilulla 1,5 miljoonalla eurolla. Nyt olisi hyvä tilaisuus lähteä yrittäjäksi Floridaan ylläpitämään motellia, Lindroos vinkkaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja