Nyt meni halvalla! Koko kerrostalo myytiin yksiön hinnalla

Sanomalehti Länsi-Suomi kertoo, että Rauman kaupunki on myynyt kerrostalon hintaan, jolla Etelä-Helsingistä saisi yksiön.

Länsi-Suomen mukaan Rauman keskustassa sijaitsevasta kerrostalosta oli jätetty viisi tarjousta, josta Telakka- ja rakennustyöt Tejara Oy:n tarjous voitti. Rauman kaupungin omistuksessa ollut talo vaihtaa omistajaa 370 000 euron hinnasta.

Telakka- ja rakennustyöt Tejara Oy:n kokonaisesta kerrostalosta maksama hinta tuntuu syystäkin edulliselta, sillä samaan hintaan saisi Jokakoti.fi-palvelun mukaan Helsingin eteläosassa sijaitsevasta Eirasta vain 41,5 neliömetrin kokoisen kerrostaloyksiön. Viereisestä Ullanlinnan kaupunginosasta hinnalla saisi omakseen pienen kaksion. Tampereen Hervannasta samalla rahalla irtoaisi jo kolmen huoneen asunto ja Kuopion seudulta 370 000 eurolla voisi ostaa jo omakotitalon.

Tejaran toimitusjohtaja Petri Rantanen sanoo, että nyt tyhjillään oleva vuonna 1966 rakennettu kerrostalo on ajateltu muuttaa asuinkäyttöön. Aiemmin rakennus on ollut mielenterveyskuntoutujien käytössä. Talon tontti on kuitenkin varattu sairaala- ja sosiaalitoimintakäyttöön. Tämä tarkoittaa, että Tejara joutuu joko hakemaan kaavan muuttamista tai lupaa kaavasta poikkeamiseen. Aikaa tähän tulee kulumaan Rantasen mukaan noin vuosi.

Rantanen kertoo, että Tejara on aiemminkin ostanut kohteita, joihin se on tehnyt korjausrakennustyötä, mutta kerrostalokiinteistö on laatuaan ensimmäinen. Tavoitteena ostossa on parantaa yrityksen työllisyyttä uuden korjausrakennusprojektin parissa.

Lisäys 9.6.2015 klo 14:03: Jutun kerrostalon hinnalla saa Etelä-Helsingistä myös pienen kaksion.

Lähteet: ls24.fi, jokakoti.fi

Lue myös:

    Uusimmat