Nyt halutaan reilusti tilaa ja oma piha – nämä ovat koronavuoden halutuimmat asunnot

Asuntokauppa käy kuumana ja erityisesti isoille asunnoille on nyt kysyntää. 

Suomen Kiinteistövälittäjien SKVL:n mukaan oman pihan ja etätyötilan tarve on noussut koko Suomessa asunnon ostajille tärkeäksi viimeisen vuoden aikana. 

Omakotitaloissa ostajat ovat erityisen kiinnostuneita uudehkoista, 1990-luvulta eteenpäin rakennetuista taloista. Vähemmän kiinnostusta on remontoimattomista, vanhemmista taloista. Myös omakotitontteja kysytään nyt aiempaa enemmän. 

– Oma piha ja lisätila on nyt ostajien mielessä, kun asuntoa etsitään, sanoo SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg.

Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinaennusteesta selviää, että kauppamäärien odotetaan kasvavan keväällä noin 4-5% omakotitaloissa, 2-4% rivitaloissa ja noin 1-2% kerrostaloasunnoissa keskimäärin.

Myös koko pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella etenkin pihalla varustellut asunnot menevät hyvin kaupaksi, samoin omakoti- ja paritalot.

Mannerbergin mukaan viime aikoina myös Helsingin ympäryskunnat ovat kasvattaneet suosiotaan asunnonostajien keskuudessa.

– Haetaan vähän rauhallisempaa asuinpaikkaa, josta on kuitenkin lyhyt matka töihin esimerkiksi Helsinkiin, hän sanoo.

MTV Uutiset Liven haastattelussa SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg avaa tarkemmin, millaisiin asioihin asunnonostajat kiinnittävät huomiota uutta kotia ostaessaan.

Lue myös:

    Uusimmat