Nuuskatutkinta paisui mittavaksi huumevyyhdiksi, useita vangittuja ja yhteys ulkomaille – yksi kokonaisuuden välikohtaus johti murhan yritykseen

Helsingin poliisilaitos suoritti mittavan huumetakavarikon – näitä huumausaineita jäi poliisin haaviin 0:15

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään koko maaliskuu mittavaa huumerikoskokonaisuutta, jonka taustalla on myös muita vakavia rikoksia. Helsingin poliisi tiedotti asiasta torstaina.

Helsingin, Kaakkois-Suomen ja Oulun poliisi kertovat tutkineensa kokonaisuutta viime vuodesta lähtien yhteistyössä Tullin kanssa. Kaikki sai alkunsa Tullin epäilemästä nuuskan salakuljetuksesta, josta otettiin kiinni kaksi henkilöä.

Kiinniotto 17. elokuuta ei sujunut murheitta. Takaa-ajo kärjistyi Torniojoen varrelle, jossa yksi epäillyistä oli ajaa tullimiesten päälle. Poliisi tutkii tätä tapausta murhan yrityksenä.

– Kiinniottojen jälkeen tutkinta lähti etenemään meillä Helsingissä vauhdilla. Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille telekuuntelun avulla ja teki etsintöjä Helsingissä. Poliisi takavarikoi erilaisia huumausaineita, muun muassa 300 grammaa kokaiinia, joitakin satoja ekstaasitabletteja, 2 kilogrammaa metamfetamiinia ja 2000 Subutex-tablettia, kertoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisilaitokselta.

Tutkinnan kiinniotot jatkuivat syksyllä useaan otteeseen. Useita epäiltyjä on vangittu, ja osa on sittemmin vapautettu. Pelkästään Helsingissä on ollut epäiltynä toistakymmentä henkilöä, joista alle kymmenen on yhä vangittuna.

Esitutkinta laajentui ulkomaillekin, sillä epäiltyjen yhteyksiä merkittäviin ulkomaiden takavarikoihin selvitettiin.
Asian käsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa viime viikolla. Asian pääkäsittely kestää näillä näkymin maaliskuun ajan.

Lue myös:

    Uusimmat