Nuorten noste ei Kimi Räikköstä hetkauta: "Ei mitään ihmeellistä – olin mäkin aika nuori"

Formula ykkösiin on tullut muutaman viime vuoden aikana useita nuoria suurlupauksia. Kimi Räikkösen mielestä asiassa ei ole mitään ihmeellistä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Max Verstappen nousi Formula ykkösiin vain 17-vuotiaana. Räikkösen paikan ensi kaudella Ferrarilla ottava Charles Leclerc debytoi F1:ssä tänä vuonna 20-vuotiaana.

Räikkönen itse debytoi 2001 Sauberilla 21-vuotiaana. Hänen mielestään tilanne nuorten kuljettajien osalta ei sikäli ole muuttunut.

– Vaikea sanoa. Ei mulla ole oikeastaan mielipidettä. Olin mäkin aika nuori, kun mä tulin aikoinaan tänne. Ei se ole multa mitään pois, Räikkönen sanoi.

Räikkönen katsoo, että on ihan normaalia, että nuoria kuljettajia on mukana entistä enemmän.

– Kaikki lajit muuttuu johonkin suuntaan yleensä vuosien mittaan. Silloin kun tulin mukaan, olin yksi nuorimmista ja on varmaan mennyt nuorempiin päin. Vaikea sanoa. Varmaan ihan normaalia.

Nuorilla on tosin nykyään haastavampaa kuin Räikkösellä oli 2001. Testejä järjestetään rajoitusten takia kauden aikana todella vähän ja nuori kuljettaja joutuu treenaamaan simulaattorissa.

– Silloin oli ehkä vähän erilaista, kun pääsi testaamaan. Ei ollut mitään simulaattoreita silloin. Ei se ollut mun mielestäni mitenkään vaikeaa silloin. Nykyään testiä ei ole niin mahdollista saada, mutta sitten on simulaattoreita sun muita.

Räikkösen mukaan autojen ajettavuus on vuosituhannen vaihteesta helpottunut.

– Voisi väittää, että autot olivat silloin vaikeampia ajettavia kuin nykyään, mutta totta kai kaikki on vaikeampaa, kun yritetään viimeisiä kymmenyksiä saada. Mutta ehkä laji muuttuu kanssa.



Lue myös:

    Uusimmat