Nuorten Leijonien NHL-lupaukset laitettiin sivuun – päävalmentaja myöntää: "Ei saisi olla näin"

Suomen voittokulkue jatkui jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun keskiviikon iltataistossa Slovakia jäi jalkoihin lukemin 6–0. Vaikka Suomen otteissa oli paljon hyvää, joutui valmennusjohto tekemään pieniä muutoksia ottelun tuoksinassa. 

Suomen joukkueesta esillä olivat Anton Lundellin johtama ykköstrio ja Samuel Heleniuksen sentteröimä nelosvitja.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen puhui heti pelin jälkeen siitä, miten Suomen joukkueessa oli ”kahden kerroksen väkeä”. Pennanen viittasi kommentillaan erityisesti pelin alkuvaiheisiin.

Herättelyyn sisältyi muun muassa se, että Pennanen lähti kokeilujen tielle.

Pennanen passitti laitahyökkääjän Roby Järventien pitkäksi aikaa penkin päähän.

– Tulosta odotetaan myös muualta kuin vain ykkös- ja nelosketjulta. Se on yksi juttu, miksi Roby otettiin hetkeksi pois, Pennanen sanoi muutoksista.

– Kun Roby palasi kehiin, hän tuli erittäin hyvällä asenteella mukaan. Se oli hienoa nähdä, Pennanen jatkoi Järventiestä.

18-vuotias Ilves-hyökkääjä väläytteli syksyllä kotimaan liigakaukalossa. Järventie nakutti 19 otteluun tehot 7+7=14.

Ex-liigakiekkoilijan Martti Järventien pojan potentiaali huomioitiin myös NHL:ssä päin. Ottawa Senators kun huusi hänet itselleen syksyn varaustilaisuuden toisella kierroksella, vuorolla 33.

Nuorten MM-kisoissa Järventie on vaeltanut varjojen mailla. Hän ei ole pystynyt hyödyntämään vahvuuksiaan, eikä hänelle ole merkattu yhden yhtään tehopistettä.

Muutosten keskellä Nuorten Leijonien valmennusjohto peluutti Mikael Pyyhtiää kakkosketjun laidalla. Pyyhtiä lähti Slovakia-otteluun 13. hyökkääjänä.

Viesti toiselle NHL-lupaukselle

Järventie ei ollut ainut Suomen pelaaja, joka joutui muutosten keskelle.

Myös Suomen NHL-superlupaus Brad Lambert jäi hetkeksi sivuun Suomen pelaavista ketjuista.

– Hän on vielä nuori kaveri. Se pitää ymmärtää. Hän on nopea ja taitava pelaaja, mutta hänen pitää vielä parantaa joukkuepelaamiseen liittyviä asioita, Pennanen sanoi Lambertista.

– Sen jälkeen hän on erittäin hyvä pelaaja. Hän on jo nyt meille tärkeä lenkki, koska hän pystyy luomaan yksinään paikkoja tuosta noin vain, Pennanen jatkoi.

Pennasella ja Suomen valmennusjohdolla on kimurantti kysymys käsissään. Suomen kakkosketjussa Järventie ja Lambert ovat hakeneet itseään, kun taas ketjun sentteri on vakuuttanut.

Juuso Pärssinen on ollut keskellä erittäin hyvä. Ei saisi olla näin, että vaakakuppi heiluu. Laitureiden pitää parantaa siinä ketjussa, Pennanen myöntää. 

Nuorten Leijonien MM-turnaus jatkuu Suomen aikaan uudenvuodenyönä kello 01. Tuolloin alkulohkon päätösottelussa vastaan asettuu Kanada.

Lue myös:

    Uusimmat