Nuorille Leijonille vakuuttava voitto MM-kisoissa – Kanada-otteluun herkullinen panos

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi jatkoi voittojen tiellä, kun Slovakia kaatui lukemin 6–0. Suomelta esillä olivat ykkösketju, tehopuolustaja Topi Niemelä ja nelosketjun hyökkääjät Samuel Helenius ja Benjamin Korhonen.

Suomen joukkue oli ottanut kahdesta aiemmasta ottelusta kaksi voittoa.

Putki ei katkennut, vaan Slovakia jäi keskiviikon taistossa pahasti jalkoihin.

Suomi siirtyi johtoon ajassa 8.57, kun Roni Hirvonen karvasi kiekon Slovakian puolustukselta. Tämän jälkeen Hirvonen levitti kiekon Kasper Simontaipaleelle, joka löysi maalilta Anton Lundellin. Nuorten Leijonien kapteeni napautti turnauksen kolmannen maalinsa.

Toisessa erässä Suomi oli ylivertainen Slovakiaan nähden. Esille nousivat Lundell ja ennen keskiviikon taistoa Suomen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaa pitänyt Topi Niemelä.

Kaksikosta Niemelä ampui 2–0-osuman ajassa 26.09. Lisää tuli hetkeä myöhemmin, kun Lundell ja Niemelä petasivat paikan Simontaipaleelle, jonka päättäväinen rynnistys päättyi täysosumaan.

Kolmannessa erässä Suomen johto sen kuin kasvoi. Ensin Santeri Hatakka laukoi pienestä kulmasta kiekon sisään. Hetkeä myöhemmin Samuel Helenius oli hereillä irtokiekossa: 5–0.

Helenius täräytti vielä illan toisensa, kaunistellen loppulukemia. Heleniuksen molemmissa maaleissa syöttäjänä toimi KalPa-hyökkääjä Benjamin Korhonen, joka teki samalla turnausdebyyttinsä.

Nuorten Leijonien alkulohko päättyy uudenvuodenyönä, jolloin vastaan asettuu Kanada. Tuolloin panokset ovat herkulliset. Ottelun voittaja nappaa myös lohkon ykkössijan nimiinsä.

U20 MM-kisat, Suomi – Slovakia, 6–0 (1–0, 2–0, 3–0):

8.57 1–0 Lundell (Simontaival, Hirvonen)

26.09 2–0 Niemelä (Lundell)
28.35 3–0 Simontaival (Lundell, Niemelä)

46.10 4–0 Hatakka (Hirvonen)
47.27 5–0 Helenius (Korhonen, Petman)
43.49 6–0 Helenius (Korhonen)