Nuorten Leijonien maalintekijä sankari Kaapo Kakosta: "Aina semmoinen velmu"

Puolustaja Otto Latvala onnistui maalinteossa Nuorten Leijonien kaataessa MM-finaalissa USA:n 3-2. Latvala tuuletti maaliaan villisti.

– Varmaan näkyi, että hyvältä tuntui, Latvala sanoi kultamitali kaulassaan.

Latvalan 2-0-maalin jälkeen amerikkalaiset tulivat tasoihin. Kaapo Kakko ratkaisi ottelun vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua.

– Siinä se taisi pomppia maalilla ja siinä oli parikin tonttia. Sitten se kauhoi sen sisään. Hienoa, Latvala sanoi Kakon viimeistelystä.

Kakko saattaa olla ensi vuonna koko NHL:n ykkösvaraus.

– Aina semmoinen velmu. Hyvä pelaaja ja tulevaisuuden pelaaja varmasti. Haluaa eteenpäin. Hyvä kaveri, kuvaili Latvala Kakkoa.

Suomi aloitti turnauksensa vaatimattomasti. Pudotuspelit olivatkin sitten yhtä juhlaa.

– Ei tää ollut paraatimarssi. Oli vaikeuksia alkusarjassa, mutta nää viimeiset päivät ovat olleet kyllä hienoja. Kaikki ovat kasvaneet, hehkutti Latvala.

Latvalan mukaan nousu johtui pienistä viilauksista.

– Kyllä me ollaan hyvin pelattu koko ajan. Mutta on vähän ollut pieniä semmoisia kohtia. Niitä parannettiin.

– Kyllä meille välillä pomppikin, mutta hyvällä joukkueella pomppii. Kanada-peli voitettiin meidän omalla pelillä ja kyllä se luo uskoa, että tässä voidaan mennä ihan mihin vaan tolla omalla pelillä, kun kaikki uskoo siihen ja pelaa sitä, Latvala lisäsi.

Myös omiin peliesityksiinsä Latvala oli tyytyväinen.

– Alkusarjassa oli vähän vaikeuksia, mutta nousujohteista oli itsellänikin.

Lähes kaksimetrinen Latvala viihtyy myös pienessä kaukalossa.

– Itse tykkäsin, kun olen Mestiksessä pelannut tämän kauden LeKissä ja siellä on pieni kaukalo. Ehdottomasti tykkään pienestä kaukalosta, hän sanoi.

Nuorten Leijonien kapteeni Aarne Talvitie oli merkittävässä roolissa hengenluojana. Talvitie loukkasi finaalissa polvensa.

– Oltiin joukkueena sitkeä ja se kuvasti hyvin. Arska on taistelija viimeiseen asti. Vaikka ei pystynyt lopussa vetämäänkään, oli aitiossa ja pumppasi siellä äijiä. Hienoin kapteeni, Latvala kehui.

Juhlasuunnitelmat eivät olleet haastatteluhetkellä vielä tiedossa.

– Katotaan. Eiköhän tässä jonnekin lähdetä, Latvala päätti.

Lue myös:

    Uusimmat