Nuorten Leijonien kulisseissa käytiin kovasanainen keskustelu Ruotsi-ottelussa – Anton Lundell kertoi, mitä hän puhui joukkueelle

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi kohtaa välierissä Yhdysvallat. Nuoret Leijonat selvisivät mitalipeleihin, kun lauantain puolivälieräottelussa Ruotsi jäi jalkoihin lukemin 3–2. Ensimmäisellä erätauolla Suomen joukkueen kulisseissa käytiin kovasanainen keskustelu. Nuorten Leijonien kapteeni Anton Lundell paljasti, mitä hän itse yritti viestittää muille pelaajille heikon alun jälkeen.

Suomi joutui lauantain ottelussa kahden maalin takamatkalle, kun Ruotsi rankaisi tehokkaasti omista paikoistaan.

Tämän jälkeen Suomen pukukopissa käytiin keskustelu, jossa korotettiin ääntä. Asiasta kertoi Nuorten Leijonien päävalmentaja Antti Pennanen.

Palaveri toimi, sillä Suomi oli elementissään toisessa ja kolmannessa erässä.

Suomen joukkueen kapteenin Anton Lundellin mukaan ”moni pelaaja” oli äänessä erätauolla.

– Kaikki tiesivät, että pystymme parantamaan. Kävimme asioita läpi – se oli hyvä herätyksen paikka, Lundell kertoi MTV Urheilulle.

Mitä itse pyrit viestimään muille?

– Eniten puhuin siitä, että nyt on tekojen aika. Puheet on pidetty. Nyt asioiden pitää näkyä jäällä. 

– Toinen ja kolmas erä olivat hyviä meiltä. Niiden suhteen priimaesitys, Lundell hymyili, onnistuneen ryhtiliikkeen jälkeen.

Suomi kavensi toisessa erässä. Kolmannessa Lundell itse vastasi Suomen tasoitusmaalista.

Loppuhetkillä Roni Hirvonen naulasi 3–2-voittomaalin. Tähän Ruotsi ei enää pystynyt vastaamaan.

Toinen kokemus

Lundell on nyt toista kertaa mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Viime vuonna käsivamma esti hänen matkansa Tshekissä pelattuun turnaukseen.

Toissa vuonna hän oli mukana kultaa voittaneessa Suomen joukkueessa. Tuolloin kisat pelattiin Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa.

– Ne olivat aika erilaiset kisat, jos vertaa näihin nykyisiin. Nyt olemme olleet kuplassa, emmekä ole päässeet kaupungille. Olemme olleet vain hallilla ja hotellilla. Aika on mennyt nopeasti – jopa liiankin nopeasti! Sen verran kivaa on ollut. 

Lundellin mukaan Suomen joukkue on viettänyt yhteistä aikaa muun muassa majoituspaikan isossa kokoussalissa, jossa on järjestetty yhteisiä korttipelejä ja pelattu pingistä. Joukkueen jäsenet ovat myös katsoneet muiden maiden pelejä isolta valkokankaalta.

Kaukalossa Lundell on ollut Suomen pelillinen johtohahmo. Viidessä ottelussa hänelle on merkattu tehot 4+3=7.

– On ollut mukavaa päästä haastamaan muiden maiden parhaat pelaajat. Kaikki on mennyt hyvin, mutta asiat ovat vielä kesken, Lundell sanoo henkilökohtaisesta turnauksestaan. 

Nuorten Leijonien seuraava koetinkivi on Yhdysvallat, joka asettuu vastaan Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä kello 4.30.

Tuolloin Lundell joutuu taas kovaan testiin.

– Yritän olla esimerkki niin jäällä kuin jään ulkopuolella. Yritän saada kaikki samalle sivulle ja samaan kelkkaan mukaan.

– Meillä on kovat tavoitteet, mutta mennään peli kerrallaan. Ladataan kaikki paukut tuohon USA-otteluun, Lundell sanoo tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat