Nuorten Kultaleijonien NHL-puolustaja lupaa: "Jenkeille pitää kuittailla"

NHL:n Boston Bruinsissa kautensa aloittanut Nuorten Leijonien puolustaja Urho Vaakanainen tuli MM-kisohin lähes suoraan sairastuvalta. Bostoniin hän palaa maailmanmestarina.

– Pirun hyvältä tuntuu kyllä, naurahti Vaakanainen MTV Urheilun haastattelussa.

Suomi johti loppuottelua Yhdysvaltoja vastaan 2-0. Amerikkalaiset nousivat tasoihin, mutta Kaapo Kakko ratkaisi vajaat puolitoista minuuttia ennen loppua.

– Kyllähän se tasoitus vähän shokki oli, mutta hyvin saatiin itsemme kasaan ja pelattiin hyvin se vika kymppi vielä. Kaapo teki hienon maalin vielä. Rystyllä yläpesään. Se oli hyvä maali, Vaakanainen hehkutti.

Lopussa Yhdysvallat vaikutti väsyneeltä. Vaakanainen ei usko, että perjantain raskas Venäjä-peli olisi vastustajalla painanut jaloissa.

– Tämmöisissä peleissä on niin paljon virtaa, ettei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä. Ihan sama, vaikka olisi pelattu peli tässä aamulla, niin oltaisiin varmasti jaksettu pelata ihan pirun hyvin.

Suomi aloitti turnauksensa epävarmasti, mutta loppu olikin sitten nousukiitoa. Vaakanainen muistutti, että oikeat pelit voitettiin.

– Nousujohteinen turnaus oli tietysti. Ei ehkä oltu ihan tapissa niissä ekoissa peleissä. Tuntui vähän, että kaikki odotteli meiltä kunnon pelejä. Mutta näinhän se menee, että voitat kolme pudotuspeliä, niin kannu nousee.

Vaakanaisen oma lähtökohtakin oli vaikea. Hän ehti pelata kaksi NHL-ottelua ennen vammaansa. Toipuminen vei pari kuukautta.

– Alku oli vaikea, kun ei ollut kauheasti treenejäkään alla. Suoraan periaatteessa peleihin hyppäsin. Oli vähän haastavaa alussa, kun ei ollut yhtään tatsia ja vähän rapakunnossakin olin, kun treenejä ei ollut alla. Mutta koko ajan peli nousi ja meni ihan hyvin, hän kertoi.

Boston Bruins ei antanut turnauksen aikana vielä yhteyttä paluuaikatauluista.

– En tiedä milloin palaan sinne. Kohtapuolin varmaan. Ehkä huomenna. Ei ole tullut viestejä, Vaakanainen sanoi.

Maailmanmestarina on mukava palata Bruinsiin.

– On helpompaa. Jenkeille pitää vähän kuittailla, Vaakanainen naurahti.

Lue myös:

    Uusimmat