Nuorta tyttöä puukottaneen asianajaja IS:lle: Mies luuli itseään vakoiltavan

Nokialaisessa Siwassa teinitytön puukotuksesta epäillyn miehen asianajajan mukaan mies luuli itseään kuvattavan kännykällä.

Asianajaja Kari Rauhala kertoi Ilta-Sanomille, että mies hermostui vuonna 2000 syntyneen tytön kännykän käytöstä, koska hän epäili, että häntä vakoillaan.

– Hän ajatteli, että kiusaus kohdistuu häneen, Rauhala valotti epäiltyjen tekojen motiiveja.

Puukotus sattui myymälässä keskiviikkoiltapäivänä. Poliisin mukaan tyttö oli kaupassa ostoksilla ystävänsä kanssa, kun kassalla kaksikon vieressä omia ostoksiaan pakannut mies oli kiinnittänyt huomiota uhrin kännykän käyttöön. Poliisin mukaan lähes heti tämän jälkeen mies löi tyttöä puukolla ylävartaloon.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1957 syntyneen epäillyn miehen eilen. Miestä epäillään todennäköisin syin tapon yrityksestä.

Mies on myöntänyt sekä puukotuksen että heinäkuussa samassa kaupassa tapahtuneen pahoinpitelyn, jossa uhrina oli vuonna 1998 syntynyt poika. Poliisi selvittää myös kolmatta tapausta, jossa paikallinen mies joutui kertomansa mukaan hyökkäyksen kohteeksi samaisen Siwan ulkopuolella.

Asianajaja Rauhalan mukaan epäillyn puolustus harkitsee mielentilatutkimuksen pyytämistä.

Ilta-Sanomien haastatteleman poliisin mukaan puukotuksen uhrilla ei ole hengenvaaraa ja hän on toipumassa hyökkäyksestä.

Aamulehti: Vangitulla väkivaltarikostausta 

Aamulehden tietojen mukaan vangittu mies tuomittiin vuonna 1982 Pirkkalan kihlakunnanoikeudessa yksin teoin tehdystä pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta. Mies oli lyönyt toista miestä nyrkillä kasvoihin niin, että tämän kaatui ja löi päänsä. Uhrin kallo murtui, mutta hän heräsi pian tajuttomuudesta ja pääsi hoitoon terveyskeskukseen. Vajaa viikko myöhemmin hänet kuitenkin löydettiin omasta kodistaan kuolleena. 

Aamulehti uutisoi jo aiemmin, että Siwa-puukotuksesta epäilty tuomittiin myös vuonna 2001 väkivaltarikoksesta. Tuolloin hän löi naapuriaan nyrkeillä päähän niin, että naapuri menetti hetkeksi tajuntansa.

 

Lue myös:

    Uusimmat