Nuori olympiaurheilija ehti jo kilpailla – koronatesti laittoi Tokion matkalle karun päätepisteen

6:27
Video: Tokion olympialaiset avattiin perjantaina, stadionin ulkopuolella protestoitiin

Hollantilainen soutaja Finn Florijn on antanut positiivisen koronatestituloksen, ja hänen olympialaisensa loppuivat kesken.

21-vuotias olympialaisten ensikertalainen ehti jo kisata perjantaina miesten yksiköiden alkuerissä. Hän jäi erässään neljänneksi, eikä päässyt suoraan jatkoon, mutta hänellä oli vielä mahdollisuus päästä puolivälieriin keräilyerien kautta. Niissä hän ei kuitenkaan pääse soutamaan.

– En ollut täysin tyytyväinen kisaani, mutta toivoin parempaa keräilyerissä. Nyt kaikki on välittömästi ohi. Ei tässä oikein muuta voi sanoa, Florijn totesi synkkänä Reutersin mukaan.

Florijn on nyt asetettu karanteeniin. Korona on koetellut Hollannin joukkuetta, sillä soutujoukkueen jäsenellä sekä kahdella muulla urheilijalla on todettu virus. Taekwondoka Reshmie Oogink ja skeittaaja Candy Jacobs ovat aiemmin kohdannee Florijnin kohtalon.

Hollannin joukkueen johtaja, uintilegenda Pieter van den Hoogenband, sanoo, että joukkue tekee kaikkensa, ettei uusia tautitapauksia tule.

– Valitettavasti jälleen tartunta. On itsestäänselvää, ettei tälle ole sanoja. Nuori urheilija teki ensiesiintymistään olympialaisissa ja se täytyy keskeyttää välittömästi, Hoogenband harmitteli tiedotteessa.

Kaikki neljä tartunnan saanutta olivat samassa lentokoneessa, joka toi hollantilaisurheilijoita Tokioon 17. heinäkuuta. Joukkueessa uskotaan, että uusien tartuntojen todennäköisyys on nyt pieni, koska lennosta on aikaa jo viikko.

Tokion kisaorganisaatio raportoi lauantaiaamuna 19 uudesta kisoihin liittyvästä koronatapauksesta. Niistä kolme on todettu kisakylässä asuvalla henkilöllä, yksi tartunnan saanut on urheilija. 19 uuden koronatapauksen joukossa on yhteensä kolme urheilijaa, mutta heistä kaksi ei ole vielä siirtynyt kisakylään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja