Nuori mies hyppäsi yli laidan Baltic Princessiltä Turun saaristossa – etsinnät lopetettu tuloksettomina

Viking Grace myöhästyi noin 40 minuuttia, koska osallistui pelastusoperaatioon 0:24
Viking Grace myöhästyi noin 40 minuuttia, koska osallistui pelastusoperaatioon.

Yli laidan Tukholman-laivalta joutuneen ihmisen etsinnät on lopetettu tuloksettomina, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto. Tapauksen tutkinta on siirtynyt poliisille. Tapaus sattui hieman ennen kello 18:aa ja etsinnät lopetettiin kello 20:n aikaan.

Tapahtumapaikka oli Nauvon pohjoispuolella laivaväylällä.

Paikalle hälytettiin useita yksiköitä, ja etsinnät jatkuivat kaksi tuntia. Paikalla etsinnöissä oli muun muassa Rajavartiolaitoksen valvontalentokone, meripelastuksen helikopteri ja Nauvon merivartioaseman partiovene, Länsi-Suomen merivartiosto kertoi.

Laiva jäi jälkeen aikataulusta

Tallink Siljan liikennöimä Baltic Princess oli matkalla Tukholmasta Turkuun ja olisi saapunut perille 19.15. Laiva oli pysähtyneenä etsintöjen vuoksi mutta pääsi sittemmin liikkeelle, kertoi Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd STT:ll.

Pysähdyksen vuoksi laiva saapui Turkuun tunnin aikataulusta myöhässä, kello 20.15. Samoin Tukholmaan lähtevä laiva myöhästyy aikataulustaan arviolta tunnin.

Myös Turkuun samaan aikaan matkannut Viking Linen laiva Viking Grace pysähtyi, mutta pääsi jatkamaan matkaa, kun merivartiosto sai rajoitettua etsintäaluetta suppeammaksi.

Merivartioston mukaan ihmisen putoamisalue saatiin rajattua laivalta saatujen tietojen perusteella hyvin suppeaksi, eikä ihmistä köytynyt siltä alueelta meren pinnasta.

Nöjdin mukaan yli laidan joutumisessa ei ole havaintojen mukaan kyse vahingosta.

– Henkilö on hypännyt, viestintäjohtaja Nöjd sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat