Nuori äiti jätti 4-vuotiaan yksin kotiin ja lähti illanviettoon – lapsi löydettiin ulkoa yksin itkemästä kylmissään ja pelkässä yöasussa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nuoren äidin heitteillepanosta sakkoihin. Vuonna 1994 syntynyt nainen oli jättänyt 4-vuotiaan lapsensa yksin kotiin ja lähtenyt itse illanviettoon.

Lapsi löydettiin lopulta ulkoa pelkässä yöasussa itkemästä. Kello oli noin 22 ja lapsi oli kylmissään. Tapaus sattui lokakuussa vuonna 2018.

Käräjätuomio tuli aiemmin tässä kuussa. Nainen oli myöntänyt rikoksen.  

Oikeudessa nainen selitti tekonsa taustalla olleita syitä ja avasi vaikeaa elämäntilannettaan tapahtumahetkellä. Käräjäoikeuden tuomiosta selitykset eivät paljastu, mutta siitä kuitenkin käy ilmi, että nainen suhtautuu käytökseensä tänä päivänä toisin kuin tapahtuma-aikaan.

Käräjäoikeus ymmärsi, että naisen käytöksen taustalla oli ollut tekijöitä, jotka olivat saaneet hänet tekemään ”vääriä valintoja” tapahtuma-aikaan. Ne seikat eivät oikeuden mukaan kuitenkaan poistaneet rikosoikeudellista vastuuta.

Käräjäoikeus katsoi, että jo kotiin yksin jääminen voi aiheuttaa 4-vuotiaalle lapselle vaaraa. Lapsen päästessä ulos uhka kasvaa entisestään. Käräjäoikeuden mukaan nainen oli aiheuttanut lapsensa terveydelle – ja jopa hengelle – konkreettista vaaraa.

Nainen tuomittiin 40 päiväsakon suuruiseen sakkorangaistukseen. Sakoista jää naisen tuloilla maksettavaa minimimäärä, eli 6 euroa kappaleelta. Yhteensä maksettavaa siis jää 240 euroa.

Lisäksi nainen määrättiin maksamaan tyttärelleen aiheutuneesta kärsimyksestä lapselle vahingonkorvauksena 1500 euroa.

Tuomio on lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja