Mainos

Nuoret leikkivät hengellään Pirkanmaalla – menevät junien lähelle ja viskovat tavaraa raiteille

Poliisille on ilmoitettu useista tapauksista, joissa nuoret ovat aiheuttaneet vaaratilanteita Akaan Viialan rautatieasemalla Pirkanmaalla.

Poliisin mukaan nuoret ovat muun muassa menneet vaarallisen lähelle junia, jotka ovat kiitäneet aseman ohi jopa 200 kilometriä tunnissa -nopeudella.

Poliisille on ilmoitettu Akaassa myös tapauksista, joissa kiskoille on laitettu esineitä. Ne voivat poliisin mukaan vaarantaa junaliikennettä. Lisäksi raiteille heitetty tavara voi aiheuttaa myöhästymisiä, jos jos juna täytyy pysäyttää ja tarkistaa paikan päällä.

Pahimmillaan vieraat esineet kiskoilla voivat poliisin mukaan aiheuttaa vakavaa vaaraa junille ja matkustajille.

Myös Lempäälän Hakkarissa rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Poliisi tutkii raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä, liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Kyseisistä rikoksista voidaan langettaa oikeudessa neljästä kuukaudesta neljään vuotta vankeutta. Lisäksi tekijät voidaan velvoittaa maksamaan suuria vahingonkorvauksia.

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä tapausten tiimoilta. Vinkkejä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi. Lisäksi vinkkejä voi antaa soittamalla Valkeakosken poliisiasemalle numeroon 0295 445 877.

Poliisi on lisännyt tekojen takia aseman ja rautatien valvontaa alueella. Lisäksi virkavalta pyytää alueen vanhempia ottamaan asian esille nuorten kanssa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.