Mainos

Nuoret käärmeissään Britannian EU-erosta – maalla asuvat äänestivät brexitiä

Nuori, korkeasti koulutettu lontoolainen äänesti asiantuntijan mukaan todennäköisesti EU:hun jäämisen puolesta, kun taas keski-ikäinen, maalla asuva ja kouluja käymätön kallistui lähtemisen puolelle. Britannian nuoriso on purkanut tuskaansa brexitistä sosiaalisessa mediassa.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastatteleman asiantuntijan mukaan äänestys jakoi britit niin asuinpaikan, iän kuin koulutuksenkin perusteella.

Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Lontoossa enemmistö äänesti EU:ssa pysymisen puolesta, mutta Walesissa ja muualla Englannissa ei-ääniä tuli enemmän. Skotlannissa ja Pohjois-Irlannissa tulos on jo lietsonut keskustelua itsenäistymisestä. 

BBC:n mukaan kaupungeissa asuvat äänestivät todennäköisemmin jäämisen puolesta kuin maalla tai köyhillä alueilla asuvat.

Esimerkiksi Lontoossa EU:hun jäämisen puolesta äänesti joillakin alueilla jopa 78 %. Sen sijaan vähemmän varakkaissa kaupunginosissa ja Englannin maaseudulla mielipiteet kallistuivat lähdön puolelle. Myös muissa isoissa kaupungeissa, kuten Manchesterissa ja Liverpoolissa äänestettiin jäämisen puolesta. 

”Mitä me olemme menneet tekemään”

Myös eri-ikäiset äänestivät eri tavoin. EU-jäsenyyttä kannattivat etenkin nuoret, kun taas vanhemmat äänestäjät olivat kriittisempiä unionia kohtaan. Myös koulutustaso näkyi äänestäjissä: korkeasti koulutetut äänestivät useammin EU:hun jäämisen puolesta kuin matalasti koulutetut ja kouluttamattomat.   

Nuoriso on purkanut tuskaansa brexitistä erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Äänetysikää hipovat 16–17-vuotiaat ovat ilmaisseet turhautumistaan muun muassa Twitterissä.

–Olipa ihana herätä täydellisen kauhun vallassa jostain sellaisesta, joka vaikuttaa juuri minun elämääni, mutta johon minulla ei ollut itsellä mitään sanottavaa, eräs nuori kirjoittaa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.