Mainos

Brexit-kampanjointi pyörähti käyntiin Britanniassa

1:45

Kiivas kampanjointi EU-jäsenyyden puolesta ja sitä vastaan käynnistynyt Britanniassa uudelleen. Vaalikampanjat olivat kolme päivää tauolla sen jälkeen, kun kansanedustaja Jo Cox murhattiin torstaina.

Uusien mielipidemittausten perusteella tulevan torstain kansanäänestyksen tulosta on edelleen mahdotonta ennustaa. Eri mittaukset antoivat erilaisia lukemia, ja niistä tehty kooste arvioi, että puolet ovat täysin tasoissa.

Coxin murhan arvioitiin kuitenkin antaneen pontta jäsenyyden puolesta kampanjoivalle puolelle. Cox oli itse kannattanut EU-jäsenenä pysymistä.

Pääministeri David Cameron varoitteli, että paluuta ei ole, jos Britannia päättää erota. Ero olisi Cameronin mukaan nöyryytys koko kansakunnalle.

– Jos ette ole varmoja, älkää ottako riskiä. Jos ette tiedä, älkää lähtekö, Cameron neuvoi äänestäjiä kirjoituksessa Sunday Telegraph -lehdessä.

Valtiovarainministeri David Osborne maalaili taloustaantumaa, jos eron kannattajat voittavat. Osborne sanoi ITV-kanavan haastattelussa, että ero saattaa kutistaa Britannian kansantaloutta 5-6 prosenttia.

Eron kannattajat ovat vuorostaan maalailleet, että EU:ssa pysyminen kasvattaa maahanmuuttoa Britanniaan tuntuvasti.

Suurista brittilehdistä Sunday Telegraph ja Sunday Times liputtivat EU-eron puolesta, kun taas Observer ja Mail on Sunday puolsivat jäsenyyden jatkoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.