Mainos

Britannian äänestyspaikat aukesivat – seuraavat 15 tuntia ratkaisevat EU-jäsenyyden kohtalon

Britanniassa EU-kansanäänestyksen äänestyspaikat ovat auenneet aamuseitsemältä paikallista aikaa eli kello yhdeksältä Suomen aikaa.   

Uutistoimisto Reutersin kuvissa lontoolaiset odottivat äänestyspaikkojen avautumista sateessa. 

Brexit-äänestyslipussa on yksi kysymys: Tulisiko Britannian pysyä Euroopan unionin jäsenenä vai lähteä Euroopan unionista?  

Äänestäjä saa laittaa rastin joko pysymisen tai lähtemisen kohdalle. Äänestäjäksi on rekisteröitynyt ennätysmäiset 46,5 miljoonaa ihmistä.  

Brittien lisäksi äänestää saavat maassa asuvat irlantilaiset ja brittiläisen kansainyhteisön kansalaiset, kuten kanadalaiset ja intialaiset.  

Äänestys jatkuu 15 tuntia iltakymmeneen eli Suomen aikaa puoleen yöhön asti. Tuloksia odotetaan noin aamukuuden maissa Suomen aikaa.

Tulos on edelleen epävarma

Kansanäänestys näkyi brittilehtien kansissa tänä aamuna. EU-eroa kannattavan Sun-lehden kansi julisti kysessä olevan "itsenäisyyspäivä", kun taas The Times käytti imaisua "tuomiopäivä".  

 Tuoreimmat mielipidekyselyt ovat olleet ristiriitaisia äänestyskannoista.  

Yhdessä uusimmista mielipidekyselyistä EU:ssa pysymisen kannalla oli 48 prosenttia, kun taas lähtemistä kannatti 42 prosenttia. Loput olivat epävarmoja. Kyselyn teki ComRes.  

Osa viimeaikaisista kyselyistä on kuitenkin kallistunut eron kannalle. Epävarmuutta lisää se, että monien kyselyjen tulos on mahtunut virhemarginaaliin.  

Viimeinen, Ipsos MORIn tekemä kysely julkaistaan vielä tänään.  

1:50

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.