Mainos

Nuoren naisen olohuone

Henna Ahosen muutoskohteena on tällä viikolla Tampereella asuvan nuoren naisen olohuone, josta puuttuu punainen lanka.

Kun kysyin asukkaalta, mikä häntä tässä huoneessa eniten häiritsee ja mihin muutosta pitäisi saada, niin hän vastasi että oikeastaan se kun täällä ei ole alun perinkään ollut mitään ideaa koko sisustuksessa. Ja tämä lause kuvaakin mielestäni hyvin tätä huonetta. Kaikki tarvittava löytyy, mitä olohuoneessa yleensäkin on, mutta ei sitä punaista lankaa. Ja sitähän lähdetäänkin nyt etsimään!

Ennen muutosta olohuoneessa oli melko maskuliininen tunnelma ja päällimmäisenä jäi mieleen valtava TV ja musta nahkasohva. Kun suunnitelmaa uuteen olohuoneeseen alettiin sitten tehdä, niin lähtökohtana oli edelleen sama suuri TV ja musta sohva, koska asukas oli niihin tyytyväinen. Niiden ympärille alettiin vain luoda uutta viihtyisämpää tunnelmaa.

Musta nahkasohva pomppasi entisessä muuten hyvin vaaleassa sisustuksessa tosi voimakkaasti esille, ja senpä takia lähdettiin muutoksessa hakemaan sille kaveriksi muitakin tummia elementtejä joihin huomio kiinnittyisi.

Pitkänomainen huone jaettiin tapetilla ja maalilla kahteen osaan kahdestakin syystä. Ensinnäkin haluttiin käyttää näyttävää tapettia vain tehosteena, eikä tapetoida sillä koko seinää, ja toiseksi näin saatiin erotettua eri toiminnot omille puolilleen.

Muistot vitriiniin

Tänne huoneen etuosaan luotiin tunnelmallinen seurustelunurkkaus vanhoilla teak-kalusteilla, joihin asukas ihastui Decossa. Korkea pöytä on esimerkiksi valmistettu puretun talon vanhoista parruista. Tuolien valintaan auttoi se, että niiden nahkainen istuinosa yhdistyy mukavasti mustaan vanhaan nahkasohvaan. Samasta paikasta löydettiin myös vanha vitriini, joka kätkee nyt sisäänsä rakkaita muistoja urheilu-uran varrelta.

Huoneen perälle jäi mukava oma tila tv:n katselua ja istuskelua varten. Tv:stä poistettiin jalat ja sille ja muille laitteille hankittiin muuhun kalustukseen sopiva tumma taso.

TV-seinä haluttiin jättää hyvin rauhalliseksi ja vaaleaksi, mutta pieneksi kivaksi yksityiskohdaksi sille maalattiin kolme raitaa peittävällä kultalasyyrimaalilla.

Värimaailman pohjalla oli sohva ja syvänpunainen vanha matto, joka haluttiin säästää. Niiden kaveriksi valittiin juhlavaa kultaa ja luonnonvalkoista, jotka valostuttavat tilaa mukavasti.

Tunnelmaltaan tästä huoneesta tuli voimakkaista kontrasteista huolimatta rauhallinen, ja myös vähän itämainen, eli aika erilainen kuin ennen, mutta suurta muutostahan tänne juuri toivottiin!

Korkea pöytä ja tuolit, kulta peili, lasivitriini, norsut, TV-taso, pikku jakkarat kaiuttimien alla:

Deco-Partners

09-739 500, Helsinki , Tampere 03-222 6692

www.deco-partners.fi

Maalit t.rusk M 486, v.bees G 483, Taika kultalasyyri peittävä- kultaraidat:

Tikkurila, www.tikkurila.fi

musta divaani, kultatyynyt, suuri pöytävalaisin:

Isku Tampere, Sammonkatu 47, www.isku.fi

Viinilasit:

Sisustusnido Hämeenlinna, Raatihuoneenkatu 19 03-6537 437, www.sisustusnido.fi

Tapetti Studio Decor, Eijffinger-Bazaar 370510:

Töölön tapetti ja väri, Messeniuksenkatu 1 Helsinki, www.varisilmatoolo.fi

Valkoiset ja rusket Ritva- verhot, punaraidalliset tyynyt:

IKEA Ikea Vantaa www.ikea.fi

lattiatyyny, pienet kuviolliset tyynyt:

Indiska Tampere, Hämeenkatu 18

Helmi-oviverho:

DAY Helsinki, Bulevardi 11

Sisustussuunnittelu:

hdesign

Henna Ahonen

www.hennadesign.fi

henna.ahonen@hennadesign.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.