Mainos

Nuolella lävistetyn joutsenen puolisoakin vainotaan siima-ansoin: Ainoa naapuri kypsyi ja asensi valvontakameran

Heinolan Lintutarhalla toipumassa olevan joutsenen puolisokin on saanut osakseen törkeää kiusantekoa. Toipilasta ammuttiin jousella, ja sittemmin kiusanteko on jatkunut siima-ansoin. Joutsenparin naapuri, Suomen moottoripyörämuseota vetävä Riku Routo kypsyi tilanteeseen ja asensi valvontakameran joutsenkiusaajan nappaamiseksi.

Poliisi tutkii nuolella ammutun joutsenen tapausta eläinsuojelurikoksena.

– Pari päivää siitä sama terroristi oli pannut siimaa veteen, jotta se toinen jäisi kiinni ja kuolisi siihen. Päätin mennä ostamaan valvontakameran, jotta se urpo saataisiin kiinni, Routo kertoo.

– Oli heittänyt kymmeniä metrejä ongensiimaa ja laittanut vielä korkkeja, jotta se pysyisi pinnalla ja toinen joutsen varmasti sotkeutuisi jaloistaan siimaan ja tukehtuisi, hän täsmentää.

Valvontakameran hankkiminen on kerännyt runsaasti kiittävää palautetta ja esimerkiksi Facebookissa yli tuhat tykkäystä ja kymmeniä kommentteja.

Routo kertoo, että joutsenpari on asunut vuosikaudet moottoripyörämuseon naapurissa Vesijärveen laskevalla Joutjoella. Toistaiseksi kamera ei ole tuottanut tulosta kiusantekijän nappaamiseksi. Routo huomauttaa kuitenkin, että tarkoitus on myös ennaltaehkäistä kiusaaminen.

Routo sanoo, että kamera todella nauhoittaa ja se on myös asennettu sen verran vaikeaan paikkaan, että siihen ei noin vain pääse käsiksi. Routo kertoo, että kamera kustansi hänelle investointina suunnilleen 250 euroa.

– Mietin, millä minä sen estän ja huomasin, että tämähän on paras keino.

Routo on kuullut kuulumisia myös lintutalolta. Nuolella lävistetty joutsen on toipumassa. Sitä on lääkitty antibiooteilla ja sitä odotellaan palaavaksi naapuriin luultavasti jo lähiaikoina.

– Uskon, että kuulen siitä, kun se tänne tuodaan. Tästä on vain 70 metriä siihen, missä he (joutsenet) asuvat. Olen ainoa naapuri näille linnuille.

Veden siimoittamisesta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.