Novak Djokovic järkyttyi olympiaputoamisestaan: "Minulla on nyt aivan kamala olo"

Putoamisen tenniksen olympiafinaalista kokenut Novak Djokovic oli pöllämystynyt Alexander Zvereviä vastaan kokemastaan pyörityksestä. Serbialainen yrittää koota itsensä kaksinpelin pronssiotteluun.

”Golden slamia” eli neljää grand slam -turnausvoittoa ja olympiavoittoa samana vuonna tavoitellut Djokovic koki Tokion olympiavälierässä tappion Saksan Zvereville erin 6-1, 3-6, 1-6.

Djokovilla olisi ollut Tokion jälkeen suoritettavanaan enää Yhdysvaltain avointen voitto, jotta hän olisi ensimmäisenä pelaajana sitten Steffi Graafin vuoden 1988 tempun onnistunut samassa.

Sokki putoamisesta oli Djokovicille valtava.

– Minulla on nyt aivan kamala olo. En voi olla nyt mitenkään positiivinen tästä, Djokovic tuskaili lehdistötilaisuudessaan.

Tappio ei välierissä olympialaisissa päätä pelaajan turnausta, sillä ATP-kiertueesta poiketen edessä on vielä pronssiottelu. Siinä Djokovic kohtaa espanjalaisen Pablo Carreno Bustan.

– En tiedä, minusta tuntuu todella pahalta – kaikin tavoin – mutta huomenna saan toivottavasti uuden alun. Yritän toipua tästä ja ainakin voittaa mitalin kotimaalleni, Djokovic sanoi.

Zverev eteni loppuotteluun kääntämällä päätöserän voittamalla kahdeksan peliä putkeen. Hän on ensimmäinen saksalaispelaaja olympialaisten loppuottelussa sitten Tommy Haasin vuoden 2000 hopeasuorituksen.

– Tällaista urheilu on, hän vain pelasi paremmin. Täytyy antaa hänelle tunnustusta ottelun kääntämisestä, Djokovic myönsi.

Zverev kohtaa finaalissa venäläisen Karen Katshanovin.

Lue myös:

    Uusimmat