Mainos

Nova paransi sekä vakuutus- että sijoitustoiminnassa

Vuoden lopussa Henki-Sammon kanssa fuusioituva Henkiyhtiö Nova menestyi viime vuonna hyvin sekä vakuutus- että sijoitustoiminnassa. Novan vakuutusmaksutulo kasvoi 14 prosenttia lähes 1,1 miljardiin markkaan. Sijoituskannan markkina-arvo oli vuoden lopussa 11,7 miljardia markkaa eli 20 prosenttia vuoden takaista suurempi. Sijoitustoiminnan nettotuotto nousi 999 miljoonaan markkaan, kun se edellisvuonna oli 530 miljoonaa.

Sijoitusten hajauttamista jatkettiin siten, että ulkomaisten sijoitusten osuus markkina-arvosta kasvoi 2,2 miljardiin eli 19 prosenttiin sijoituskannasta. Yli puolet eli 54 prosenttia sijoituksista on joukkovelkakirjalainoja, neljännes osakkeita.

Vakavaraisuutta kuvaava toimintapääoma kasvoi 32 prosenttia 1,9 miljardiin markkaan eli viidennekseen vastuuvelasta. Novassa oli vuoden lopussa vakuutettuja vajaat 100 000 ja eläkkeensaajia vajaat 17 000. Maksettujen korvausten määrä kasvoi 17 prosenttia 630 miljoonaan.

Yhtiön tulos verojen, varausten ja asiakashyvitysten jälkeen oli 132 miljoonaa, kun se vuotta aiemmin oli 37 miljoonaa markkaa. Vuoden tuloksesta varattiin poikkeuksellisesti myös seuraavien kolmen vuoden asiakashyvityksiä varten lisävakuutusrahastoon 307 miljoonaa markkaa ja siirrettiin vakuutettujen tulevien etujen katteeksi 330 miljoonan varaus pidennettyä elinikää varten.

Yhtiön mukaan Novan keskittyminen yritysten johdon ja henkilöstön eläketurvaa täydentäviin ratkaisuihin on osoittautunut oikeaksi, sillä koko henkivakuutusalan supistuessa eläkevakuutuksen maksutulo kasvoi 26 prosenttia. Novan eläkevakuutuksen maksutulo kasvoi peräti 36 prosenttia ja yritysjohdon ryhmäeläkkeiden 40 prosenttia.

Ryhmäeläkkeet ovat Novan ydinliiketoimintaa, josta sen markkinaosuus oli vuoden lopussa lähes 60 prosenttia. Myös Novan sijoitustoiminnalle asetetut osake- ja korkoindekseihin sidotut tavoitteet ylitettiin yhtiön mukaan selvästi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.