Mainos

Nova Group hoiti Tuusulan kiistellyn liikekeskuksen kaupan - hinta salainen

Tuusulassa kuntalaisten kiistan kohteeksi noussut Sulan Portin liikekeskus myytiin yli vuosi sitten kaikessa hiljaisuudessa. Kiinteistöpalvelukonserni Nova Groupin välittämän kaupan osapuolet sopivat, että asiasta ei kerrota ulkopuolisille.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Juhani Sjöblomin (kok.) yhtiö rakensi liikekeskuksen kunnalta ostetulle tontille. Huhtikuussa 2008 liikekeskus myytiin Pohjola Kiinteistösijoituksen hallinnoimalle kiinteistöpääomarahastolle.

Tuusulassa kiistellään edelleen siitä, suosittiinko 2003 tehdyssä tonttikaupassa Sjöblomin yritystä hänen oman asemansa takia. Pilaantuneen maan kunnostamiseen liittynyt sopimusehto johti siihen, että lopulta kauppa oli kymmeniätuhansia euroja kalliimpi kuin kilpaileva, hylätty tarjous. Sjöblom on itse kiistänyt, että hän olisi saanut kaupassa etua asemansa takia.

Kaupantekoaikaan Sjöblom toimi kansanedustajana ja Tuusulan kunnanvaltuuston jäsenenä.

Myyjä halusi salata kauppasumman

Liikekeskuksen myyntisopimuksessa osapuolet velvoitettiin vaikenemaan kauppahinnasta. Markku Mäkiaho Pohjola Kiinteistösijoituksesta sanoo pahoittelevansa, ettei voi kertoa kaupan yksityiskohdista.

- Tämä vaitiolo oli myyjän toivomus. Ei se meillekään vastenmielinen asia ollut, mutta toki alalla yleisesti ollaan menossa siihen suuntaan, että avoimuutta lisätään. Se olisi kaikkien etu markkinoilla, että hintataso olisi paremmin tiedossa, Mäkiaho toteaa.

Mäkiahon mukaan toteutunut hinta oli ostajalle sen omien tuottotavoitteiden mukainen.

Nova Groupissa kaupan hoitanut henkilö ilmoittaa, ettei hänkään voi kertoa kauppasummaa. Edustajan mukaan vaitiolosopimuksen tekeminen on alalla yleinen tapa. Kiinteistöyhtiö Sulan Portin entinen toimitusjohtaja Karl Sjöblom kieltäytyy tiukasti vastaamasta yhteenkään kauppaa koskevaan kysymykseen.

Yhteistyötä Nova Groupin kanssa

MTV:n uutiset kertoi aiemmin tässä kuussa, että Juhani Sjöblom neuvotteli vielä keväällä vaalirahakohun keskiöön joutuneen Nova Groupin ja valtionyhtiö Destian kanssa suuresta maakaupasta Tuusulassa.

Novalle Groupille ja sen johtohenkilöille oli luvassa miljoonaluokan konsulttipalkkio, mutta kauppa ei koskaan toteutunut. Pahasti velkaantuneen kiinteistöpalvelukonsernin kaksi yritystä asetettiin toukokuussa konkurssiin.

Osapuolet ovat kiistäneet hankkeen vetoamalla asiakassalaisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.