Noudatetaanko työpaikallasi tätä terveellistä ohjetta?

Suomessakin yhä useampi työpaikka on muuttunut täysin savuttomaksi työntekijöiden terveyden edistämisen nimessä. Kuuluuko oma työpaikkasi tämän terveellisen ilmiön piiriin?

Savuttomien työpaikkojen merkitys on korostunut viime aikoina ja ilmiötä pyritäänkin laajentamaan Suomessa. Tähänastiseen savuttomuuskulttuurin kehitykseen Suomessa ollaankin oltu erityisen tyytyväisiä.

Osa työpaikoista on muuttunut Suomessa savuttomiksi

Yksi askel kohti savuttomampaa Suomea on ollut tavoite muuttaa suomalaisia työpaikkoja täysin savuttomiksi. Savuttomuustavoitteen toteutumisasteeseen ollaan tähän asti oltu hyvin tyytyväisiä – valtaosa Suomen kunnista on julistautunut savuttomaksi.

– On hienoa nähdä, kuinka työpaikat ja kunnat toistensa jälkeen ovat tehneet savuttomuuspäätöksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska kertoo Tupakka ja terveys -päivillä.

Kunnista yli 60 prosenttia on jo julistautunut savuttomaksi. Savuton kunta ja Savuton pääkaupunkiseutu -hankkeiden toteuttaman tuoreen kyselyn mukaan työntekijöiden tupakoinnin lopettamisen tukitoimet ovat savuttomissa kunnissa hyvällä tolalla – ja pidemmällä kuin kunnissa, joissa savuttomuutta ei tueta samaan tapaan.

Savuttomat työpaikat ovat askel kohti savutonta Suomea

Tupakoivien terveys on tutkitusti huomattavasti heikompi kun tupakoimattomien. Tupakointia pidetäänkin Suomessa edelleen merkittävänä kansanterveysongelmana. Erityisesti nuorten ja varhaisnuorten tupakattomuuskulttuurin tukemista pidetään tärkeänä.

– Yhä useammassa työpaikkailmoituksessa näkee maininnan savuttomasta työpaikasta. Se luo kuvaa modernista ja työhyvinvointia edistävästä yrityksestä, kertoo Puska.

Jatkossa tupakoinnin lopettajien tukemista pyritään edelleen vahvistamaan ja vieroitushoitoa pyritään järjestämään paremmin kaikkien lopettajien saataville.

Tupakka ja terveys -päivä on joka toinen vuosi järjestettävä valtakunnallinen asiantuntijoille suunnattu koulutustilaisuus, joka kokosi tänä vuonna yhteen noin 130 terveydenhuollon nykyistä ja tulevaa ammattilaista, tutkijoita, viranomaisia ja päätöksentekijöitä sekä lasten ja nuorten kanssa toimivia aikuisia.

Lue myös:

AVA

Lähde: Deski

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat