Norjan vuoriston yli pukkaa lämpöasteita ja selvästi keväisempää säätä – pääsiäisen korvilla asteita voi olla jo +10

Tältä näyttää tuore kuukausiennuste! Markus Mäntykannas kertoo, milloin pääsemme nauttimaan kevätsäästä 2:58
Tältä näyttää tuore kuukausiennuste. Markus Mäntykannas kertoo, milloin pääsemme nauttimaan kevätsäästä.

Uusi kuukausiennuste tarjoaa hyviä uutisia kevään odottajille. Pääsiäisen korvilla lämpötilat voivat nousta jopa 10 asteeseen ja lumet saavat kyytiä.

Tällä viikolle on tarjolla kuitenkin vielä talvisia päiviä ja hyviä hiihtokelejä. Näin kertoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

– Huomenna keskiviikkona lähtee purkautumaan kylmää ilmaa pohjoisesta kohti etelää. Edessä on sitä mukaa hienoja kevättalven päiviä ja hyvä hankikanto varsinkin aamuisin. 

Torstain vastaisena yönä on koko maassa selvästi pakkasta, ja vielä ennen lauhtumista saatetaan saada lisää luntakin.

– Voi olla, että pikainen lumipyry pyyhkäisee torstaina ja perjantaiyön aikana Etelä- ja Keski-Suomen yli.

Kylmä jakso päättyy lauantaina

Lauantain vastaisena yönä voi pakkasta olla etelärannikkoa myöten jopa 15 astetta – mutta siihen kylmyys tällä erää päättyykin.

– Jo viikonloppuna on pientä mahdollisuutta föhn-tuulelle. Norjan vuoriston yli meille pukkaa lämpöasteita ja selvästi keväisempää säätä viimeistään sunnuntaiksi, Mäntykannas kertoo.

Ilmanpaineet tuovat kevätkelit

Tuoreen kuukausiennusteen perusteella Keski- ja Itä-Eurooppaan muotoutuu pian tavallista korkeamman ilmanpaineen alue. Mäntykannas kertoo, että samaan aikaan matalapaineet liikkuvat hyvin pohjoisella reitillä.

– Jos tämä asetelma toteutuu, väliin jää suora väylä lämpimille lounais- ja länsivirtauksille. Se tarkoittaisi periaatteessa sitä, että kevät pääsisi alkamaan aikataulunsa mukaisesti Etelä-Suomessa maaliskuun loppupuolella ja muualla huhtikuun aikana.

– Tässä aletaan kohta puhua yli 10 asteen päivälämpötiloista. Eli hyvin keväiseltä näyttää tämä ennuste. Toivotaan, että toteutuu, Mäntykannas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat