Suomen ylle saapuu arktinen ilmamassa: "Mitä lähemmäs huhtikuuta mennään, sitä kylmemmäksi sää muuttuu"

Minne jäi kevät? Viikonloppuna Suomeen virtaa kylmää ilmaa 2:51
Minne jäi kevät? Viikonloppuna Suomeen saapuu arktinen kylmyys – katso videolta tuore sääennuste!

Sää painuu ensi viikonlopun aikana reilusti pakkasen puolelle.

Loppuviikon vesi- ja lumisateiden jälkeen luvassa on MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykankaan mukaan kylmää kyytiä.

– Tilastollisesti termisen kevään pitäisi alkaa maaliskuun loppupuolella länsi- ja eteläosissa, mutta nyt näyttää siltä, että siihen on tulossa viivästys, Mäntykannas sanoo.

Syyksi radikaaliin säämuutokseen Mäntykannas kertoo viikonlopun aikana maahan purkautuvan jopa arktisen kylmän ilmamassan. Pohjoisvirtauksen ansiosta keväinen sää antaa odotuttaa tuloaan.

Perjantaina maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat pysyvät vielä plussan puolella, mutta pohjoisessa hätyytellään yli 30 asteen yöpakkasia ja mahdollisuus on jopa talven pakkasennätykselle.

– Aika harvinaista olisi, jos näin myöhään maaliskuussa tehtäisiin uusi pakkasennätys tälle talvelle, mutta täysin mahdotonta se ei ole, Mäntykannas sanoo.

Viikonlopun sateiden lisäksi pohjoisesta alkaa virrata kylmää ilmaa ja sunnuntain jälkeen sää kylmenee.

– Huomionarvoista on, että sunnuntain jälkeen sää näyttää kylmenevän niin paljon, että päivän ylimmät lämpötilat uhkaavat jäädä etelässäkin pakkasen puolelle, Mäntykannas kertoo.

Meteorologin mukaan huhtikuun lähestyessä lämpötilojen pitäisi olla Etelä- ja Keski-Suomessa jo plussan puolella ja pitääkin ilmiötä erikoisena.

– Mitä lähemmäs huhtikuuta mennään, sitä kylmemmäksi sää muuttuu, Mäntykannas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat