Norjan olympiajoukkueessa kolme koronatartuntaa – testitulokset eivät olisi olleet positiivisia kotimaassa

Norjan olympiaurheilusta vastaava Olympiatoppen kertoo tiedotteessa, että maan olympiajoukkueen huoltojoukoissa on todettu kolme koronatartuntaa.

Kaikki kolme positiivisen testituloksen saanutta ovat vastikään sairastaneet koronan. NRK:n mukaan näytteet eivät olisi olleet positiivisia Norjassa. Seitsemän henkilöä on määritelty tartunnoissa lähikontakteiksi. Olympiatoppenin mukaan yksikään urheilija ei ole antanut positiivista näytettä.

Norjan joukkueen lääkäri Aasne Fenne Hoksrud kertoo, että joukkueen jokainen jäsen elää omassa pienessä tartuntakuplassaan. Sen vuoksi lähikontaktina olemisessa ei olisi merkittäviä seurauksia.

– Koemme, että aiemmin koronan sairastaneiden henkilöiden käsittelyssä on haasteita ja sen vuoksi heillä on virusjäämiä kehossaan. Toiset maat kertovat samaa. Keskustelemme nyt asiasta kansainvälisen olympiakomitean kanssa, Hokstrud kertoi.

Ruotsin joukkue koki aiemmin vastaavan tilanteen, kun kuusi negatiivista näytettä ennen Kiinaan matkustamista antanut hiihtolupaus Leo Johansson antoi kaksi positiivista näytettä saavuttuaan paikan päälle. Hän joutuu olemaan eristyksissä niin kauan, kunnes antaa 24 tunnin välein kaksi negatiivista testitulosta.

Lue myös:

    Uusimmat