Norjalle loistavia uutisia – Alpeille jäänyt mestari pääsemässä Pekingiin: "Toivon, että voin matkustaa perjantaina"

Norjan kaksinkertainen olympiavoittaja Simen Hegstad Krüger on antanut negatiivisen koronatestin Italian Seiser Almissa ja saattaa päästää matkustamaan Pekingin olympialaisiin.

Krüger olisi ollut kovaa valuuttaa 30 kilometrin yhdistelmäkilpailussa, mutta norjalaiselta jäi avausmatka väliin taannoisen koronavirustartunnan vuoksi. Nyt tilanne näyttää kuitenkin hänen kohdallaan valoisammalta, sillä alla on yksi negatiivinen PCR-testi.

– Tarvitsen neljä negatiivista testiä ennen kuin voin matkustaa. Toivon, että voin matkustaa perjantaina (11. Helmikuuta), Krüger selvitti NRK:lle.

Norjan hiihtojoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossum vahvisti VG:lle, että Krüger oli antanut jo negatiivisen testin lähes kaksi viikkoa sitten tulleen koronavirustartunnan jälkeen.

28-vuotias Krüger voitti olympiakultaa Pyeonghangissa neljä vuotta sitten 30 kilometrin yhdistelmäkisassa, mutta Pekingissä matka jäi häneltä tartunnan vuoksi väliin. Vastaavalla tavalla norjalaismestarilta jää kaikella todennäköisyydellä väliin myös perjantaina hiihdettävä perinteisen 15 kilometriä.

Jos Krüger saapuu loppuviikosta, hänen ohjelmansa muodostunee 4x10 kilometrin viestistä Norjan joukkueessa ja 50 kilometrin päätösmatkasta, joka hiihdetään yhteislähtönä ja vapaalla hiihtotavalla.

Lue myös:

    Uusimmat