Norjalaistähdelle ylivoimainen alku mäkiviikolle – suomalaisten kilpailu tyrehtyi: "Hirveän pettynyt ei voi olla"

Norjan Halvor Egner Granerud oli ylivoimainen Saksan Oberstdorfissa, jossa hypättiin järjestyksessä 71. mäkiviikon avauskilpailu. Hän hyppäsi HS137-mäestä 142,5 ja 139 metriä, mikä riitti voittoon 13,4 pisteen turvin ennen Puolan Piotr Zylaa.

Karsinnasta kilpailuun selvinneet suomalaiset, Antti Aalto ja Vilho Palosaari, jäivät ilman toisen kierroksen paikkaa. Palosaari oli tuloksissa 34:s ja Aalto 38:s.

Avauskierros hypättiin perinteiseen tapaan pudotuskilpailuna, jossa 50 kilpailijaa on jaettu karsinnan mukaan pareihin. Voittajat sekä viisi parasta häviäjää pääsevät toiselle kierrokselle.

Mäkiviikon vuonna 2016 voittanut Slovenian Peter Prevc kukisti Aallon, jonka hyppy kantoi myötätuulessa 112,5 metriä. Turnauksen ensikertalainen Palosaari liiteli 113,5 metriin, mutta koki tappion Saksan Philipp Raimundille.

– Hirveän pettynyt ei voi olla. Vilho teki mäkiviikon debyytissään kauden parhaan kilpailusuorituksensa, ja Antinkin suorittaminen on enemmän positiivisen puolella, mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen sanoi Hiihtoliiton äänitteessä.

Neljän osakilpailun mittainen mäkiviikko jatkuu uudenvuodenaattona Garmisch-Partenkirchenissä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja